Lokale boeren helpen vrachtwagens weer de weg op. Foto: PR
Lokale boeren helpen vrachtwagens weer de weg op. Foto: PR

Boeren helpen truckers weer de weg op

Landbouw

GEESTEREN - Veel truckers kwamen de laatste dagen in de berm vast te staan op de Nettelhorsterweg in Geesteren en moesten door de lokale boeren weer vlot getrokken worden. De Nettelhorsteweg, de verbindingsweg tussen Lochem en Borculo, wordt in z’n geheel vernieuwd en is sinds september afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Dit wordt door diverse borden duidelijk aangegeven, maar veel chauffeurs die onze taal niet machtig zijn rijden toch niets vermoedend door totdat zij halverwege door wegafzettingen echt niet meer verder kunnen. Er zit dan niets anders op rechtsomkeert te maken. Met hun opleggers moeten zij ook een stuk berm pakken.

Door het natte weer van de laatste weken is die berm veranderd in een zompige modderpoel. Ongeacht hoeveel pk’s een vrachtwagen heeft krijgen de banden geen grip op de modder en draaien zij dieper en dieper de blubber in en komen geen centimeter meer verder.
Gelukkig voor de chauffeurs zijn de boeren van de Nettelhorsterweg altijd bereid de gestrande chauffeurs een helpende hand te bieden. Met hun monsterlijke grote trekkers hebben ze al een tal van onfortuinlijke chauffeurs met hun gestrande truck weer vlot getrokken. Hun dank is groot want door de hulp van onze boeren kunnen ze hun rit weer vervolgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo