Dennis Beckers van Hoekmans Vis stond zaterdag voor het laatst met zijn kraam op het Julianaplein in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Dennis Beckers van Hoekmans Vis stond zaterdag voor het laatst met zijn kraam op het Julianaplein in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Hoekmans Vis stopt met kraam in Ruurlo, Borculo, Laren en Zelhem

Economie

RUURLO/BORCULO - De viskraam die op woensdag en vrijdag in Ruurlo op het Julianaplein stond en op vrijdag op de weekmarkt in Borculo verdwijnt. De voortdurend veranderende regelwetgeving, de steeds stijgende energieprijzen en inkoopprijzen en het gebrek aan extra personeel heeft Dennis Beckers van Hoekmans Vis uit Zelhem doen besluiten om per 3 februari te stoppen met zijn vishandel.

Door Jan Hendriksen

Dat betekende dat de in Doetinchem woonachtige Beckers vorige week vrijdag voor de laatste keer in Borculo en Ruurlo stond. Dit tot teleurstelling van een groot aantal vaste klanten die wekelijks aan zijn verkoopwagen kwamen voor een een gebakken vis, bakje kibbeling, gerookte paling of zalm of een verse haring.
De 53-jarige Dennis Beckers nam zeven jaar geleden de visverkoopwagen van zijn schoonvader over. Hij verbreedde zijn visassortiment flink en investeerde in een nieuwe wagen. “Het waren zeven fantastische jaren met vele fijne trouwe klanten”, zegt hij, “maar het is niet meer te doen.” De Doetinchemse ondernemer had vanuit zijn bedrijfsruimte op het bedrijventerrein in Zelhem vijf ‘verkoopdagen’ per week. Dinsdag stond Beckers met zijn ‘wagen’ in Zelhem, op woensdag en zaterdag in Ruurlo, op donderdag in Laren en op vrijdag in Borculo.

Jammer
Ook al was het voor Beckers slechts zeven jaar, al decennialang staat er in Ruurlo op woensdag en zaterdag een visverkoopwagen op het Julianaplein. De Ruurloërs hoeven overigens niet lang zonder hun visje te zitten, want op korte termijn zal een andere vishandel Dennis’ plaats innemen. Toch zal hij gemist worden. Zaterdag bedankten talloze vaste Ruurlose ‘klanten’ hem voor de prettige samenwerking en zijn geleverde kwaliteit. “Het is ontzettend jammer dat hij ermee stopt. Maar ik heb er begrip voor. Het is een weloverwogen beslissing heb ik begrepen. Steevast kwam mijn vrouw op woensdag makreel bij Dennis halen en ik op zaterdag haring en een bak kibbeling”, zo laat een Ruurloër weten als hij huiswaarts fietst.
Ook op Facebook lieten vele vaste klanten weten het ontzettend jammer te vinden dat Beckers stopt met. “Je wordt zeker gemist in het mooie Ruurlo”, is een van de reacties. Dennis Beckers hoopt dat de ‘nieuwe visboer’ net zo veel vertrouwen zal krijgen als hij zelf heeft gehad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo