Bas Notten en Frank Boode (r) op de lesmotor van Rijschool Notten. Foto: Rob Weeber
Bas Notten en Frank Boode (r) op de lesmotor van Rijschool Notten. Foto: Rob Weeber

Rijschool Notten en M.C. Ruurlo slaan handen ineen

Economie

RUURLO – Het behoeft niet zoveel fantasie om te bedenken wat een motorclub en een rijschool gemeenschappelijk hebben. Dat gegeven bracht de Motor Club Ruurlo bij rijschool Notten om te praten over een gezamenlijke promotieactie. Besloten werd dat de beginnende motorrijder gratis door middel van een voucher kennis kan maken met de verschillende disciplines binnen de motorclub.

Door Rob Weeber

Voorzitter Frank Boode van de M.C. Ruurlo is heel benieuwd hoe het gaat uitpakken. “Op zoek naar nieuwe leden en sponsors bedacht onze sponsorcommissie deze nieuwe vorm van samenwerking. Onze leden worden ouder en de beginnende motorrijder, die we via Rijschool Notten hopen aan te trekken, is jong. Ook hen willen we een ‘prachtig excuus’ geven om op een laagdrempelige manier met de motor op pad te gaan. Dat kan met een toermotor, maar ook met een offroad motor of een Enduromotorfiets. Voor al die type motoren organiseren we jaarlijks tochten. Het gaat ons daarbij puur om de gezelligheid en het plezier. Er zit geen wedstrijdelement in.”

Opties aspirant-leden
Doelgroep is de beginnende motorrijder die net het A-examen heeft behaald bij rijschool Notten. Zij hebben de keuze uit drie opties. Een eerste optie is deelnemen aan de jaarlijkse offroad rit van M.C. Ruurlo in 2024 of 2025. Een tweede optie is een eenmalige inschrijving voor de zes donderdagavond-toerriten, alsmede de Paastoertocht en de Gehaktballenrit van MCR in 2024 of 2025. Als derde mogelijkheid is er een eenjarig lidmaatschap van M.C. Ruurlo mogelijk.

Open huis
Verder houdt M.C. Ruurlo open huis op zondag 7 april 2024. Dat is de dag die samenvalt met de derde Nederlandse editie van de Dag van de Motorrijder. M.C. Ruurlo wil hieraan deelnemen en heeft zich aangemeld bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging). Tijdens het open huis zal ook rijschool Notten aanwezig zijn. De bezoeker kan tijdens die dag kennismaken met diverse activiteiten rondom het motorrijden in de breedste zin van het woord.

Ook rijschooleigenaar Bas Notten is enthousiast over deze nieuwe vorm van samenwerking. “Sinds drie jaar bieden we naast autorijles ook motorrijles aan. Het zou natuurlijk mooi zijn als we leerlingen enthousiast krijgen voor het recreatief motorrijden in clubverband. Ik ben zelf ook lid van de M.C. Ruurlo en weet uit ervaring hoe leuk en gezellig dit is.”

Voor meer informatie over de M.C. Ruurlo en Rijschool Notten kan men kijken op de websites van de motorclub en/of de rijschool.

https://mcruurlo.nl/

https://rijschoolnotten.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo