De op Italië gestoelde koffie- en lunchroom. Foto: PR
De op Italië gestoelde koffie- en lunchroom. Foto: PR

Italiaans koffie- en lunchroom Vicini opent haar deuren

Economie

RUURLO – Alles ademt Italië. De sfeervolle inrichting, de enorme muurschildering, het meubilair en de menu-, koffie- en drankenkaart. Niet voor niets hebben Rob en Sandra Dolphijn de naam van hun nieuwe onderneming Vicini meegegeven. Want hoe toepasselijk? Vicini betekent vanuit het Italiaans vertaald zoveel als ‘Buurman’.

Door Jan Hendriksen

De op Italië gestoelde koffie- en lunchroom op de hoek van de Dorpsstraat en het Kerkplein is de nieuwe tak van het familiebedrijf. Aan de noordzijde van Dorpskerk exploiteren Rob en Sandra Dolphijn namelijk al 25 jaar een cafetaria (Eetwinkel ‘t Huus) en 23 jaar Eetcafé De Naober. “Eind vorig jaar deed zich de kans voor om dit pand te huren, nadat Goudsmit Annemiek Heppe had laten weten een gedeelte van haar winkelpand te willen afstoten. Een mooi pand op een geweldige locatie. De kans om iets moois te gaan beginnen. We kwamen op het idee een koffie- en lunchroom gebaseerd op Italië te gaan exploiteren. Iets dat er in Ruurlo niet is”, zo verklaart Rob Dolphijn als hij samen met enkele van zijn nieuwe medewerksters en bedrijfsleidster Berna de laatste hand aan de inrichting van Vicini legt. De Italiaanse keuken is terug te vinden in de uitgebreide lunch- en koffiekaart. Talloze belegde focaccia-broodjes, panini’s, diverse soepen en natuurlijk pasta’s. Daarnaast zijn er heerlijke smoothies, wijnen en bieren verkrijgbaar. In de ijsvitrine zijn diverse soorten schepijs te vinden. Het gaat om ambachtelijk bereid schepijs van een familiebedrijf dat al sinds 1950 bestaat.

Opening
Woensdag 15 maart opent Vicini haar deuren dat binnen aan dertig personen plaats biedt. Daarnaast beschikt Vicini over een kleurrijk terras waar het heerlijk vertoeven is met mooi weer. Vicini is in het voorseizoen van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Foto: PR
Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo