De doelgroep van Anas Abou Ghazi voor zijn Barbershop zijn voornamelijk (jeugdige) mannen en kinderen uit Ruurlo en omgeving. Foto: Jan Hendriksen

De doelgroep van Anas Abou Ghazi voor zijn Barbershop zijn voornamelijk (jeugdige) mannen en kinderen uit Ruurlo en omgeving. Foto: Jan Hendriksen 

‘Mijn grootste wens was om op eigen benen te staan en een Barbershop te beginnen’

Economie

Anas Abou Ghazi opent Barbershop ANAS in Ruurlo

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Ruurlo kent in tegenstelling tot bijna alle omliggende dorpen en steden nog geen barbershop. Maar daar komt deze week verandering in. Anas Abou Ghazi opent namelijk vrijdag 14 oktober zijn Barbershop ANAS aan De Smidse 18 in Ruurlo.

De in Syrië geboren en in Neede woonachtige Anas (28) was vier jaar werkzaam als kapper bij een Barbershop in de Achterhoek. Zijn grootste wens was om op eigen benen te staan en een eigen Barbershop te beginnen. “En zie in Ruurlo kon ik op deze prachtige locatie in het centrum dit pand huren die volop ruimte biedt om een gezellige Barbershop in te richten”, zo verklaart de ondernemer in hart en nieren terwijl hij nog drukdoende is met de inrichting van zijn kapperszaak. Bij binnenkomst wordt men hartelijk ontvangen in een speciale ontvangstruimte voordat men de Barbershop betreedt. Dezer dagen legt Anas met hulp van een goede vriend uit Borculo de laatste hand aan de gezellige inrichting van zijn Barbershop die drie stoelen telt en die hij in eerste instantie alleen gaat runnen. De ruimte is naast de drie kap- stoelen ingericht met enkele zitbanken en aan de muur moet nog een televisie bevestigd worden. “Ik wil een huiselijke sfeer creëren in de Barbershop waar iedereen onder het genot van een kopje koffie zich thuis voelt”, zo vertelt Anas enthousiast. Zeven jaar geleden kwam Anas vanuit Syrië als vluchteling naar Nederland. Via twee opvanglocaties in Apeldoorn en Heerlen woont Anas sinds zes jaar in Neede.

Doelgroep
Zijn doelgroep voor zijn Barbershop zijn voornamelijk (jeugdige) mannen en kinderen uit Ruurlo en omgeving. Mannen kunnen terecht voor knippen en scheren op een klassieke of trendy wijze voorzien van deskundig advies en als specialiteit het knippen van baarden en snorren volgens de barbier traditie. “Ervaar het verschil bij mij”, zo verklaart Anas die vakmanschap en gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. “Ik heb passie en beleving voor het kappersvak”, zo verklaart Anas met enige bescheidenheid die aangeeft dat vrouwen ook welkom zijn.

Openingstijden
Barbershop ANAS is dagelijks geopend: maandag van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Anas knipt en scheert het liefst op afspraak. Bel voor een afspraak: 0573 – 785394. Het is momenteel alleen nog mogelijk om contant te betalen. Op termijn kan men ook gaan pinnen.

Acties
Als openingsactie ontvangen de eerste honderd klanten een potje wax. Elke woensdagmiddag kost een knipbeurt voor kinderen tot twaalf jaar vijftien euro. Een speciale stempelkaart biedt de mogelijkheid voor leuke kortingen te sparen. Voor meer informatie: tel. 0573 – 785394 of stuur een mailtje naar: barbershopanas@ruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo