Manon Hollink van Oetdoor. Foto Rob Stevens
Manon Hollink van Oetdoor. Foto Rob Stevens

Loppis bij camping Oetdoor

Economie

HAARLO - De bordjes met ‘Oetdoor’ langs de weg naar Borculo vanuit Eibergen én Neede vestigen de aandacht op de camping van Manon Hollink. Sinds november is ze aan de Hogebrugweg, vlak bij de Hambroekplas, met een camping in ‘Scandinavische stijl’ begonnen. Zaterdag 10 september is op het terrein van de camping een Loppis, Zweeds voor een rommelmarkt.

Door Rob Stevens

Manon heeft wat met Scandinavië. Het is begonnen met het reisbureau dat ze had, gericht op de Scandinavische landen. De corona-periode waarin annuleringen en omboekingen overheersten, ontnamen haar echter de lust daarmee verder gaan. Maar de sympathie voor Scandinavië was er nog wel steeds. Ook omdat ze jaarlijks in Zweden komt, op bezoek bij haar schoonzus. Manon wil haar enthousiasme voor de Scandinavische beleving, waarin natuur, ruimte, avontuur en buitenleven belangrijk zijn, overbrengen op anderen. Dat heeft ze nu gevonden in Oetdoor, ‘Dé Scandinavië Experience in de Achterhoek’.

Manon Hollink: “Het is wel apart begonnen. Ik heb een balletje opgegooid bij de eigenaar van de camping die hiervoor op deze plek was gevestigd. Of de camping niet te koop was. Die had daar wel oren naar. Toen kwam alles in een stroomversnelling en kon ik beginnen met Oetdoor. De naam verwijst naar het gevoel dat ik had in de eindfase van mijn reisbureau. Ik wilde letterlijk naar buiten: buiten de deur, Oetdoor. Op de camping probeer ik een Zweedse sfeer te creëren. Je kunt hier buiten op open vuur koken. We hebben op het terrein een sfeervolle Scandinavisch ingerichte Bell-tent, een de Waard-tipitent en stuga’s (houten huisjes). Verder hebben we een hottub en sauna en de Hambroekplas ligt aan de overkant van de weg.”

Zaterdag 10 september is op het campingterrein een zogenaamde Loppis, een Scandinavische (vintage) rommelmark. Deze is uitdrukkelijk niet alleen bedoeld voor campinggasten, maar ook voor mensen uit de buurt en andere belangstellenden uit de regio die de sfeer van Scandinavië willen proeven bij de kraampjes met allerlei typische ‘Loppis’ producten, zoals: droogbloemen, honing, jam en gebruiksvoorwerpen. Manon brengt zelf ook de spullen van haar reisbureau in op de Loppis. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nog aanmelden. Er is nog wat plaats.

Oetdoor | Scandinavië Experience in de Achterhoek M: 06-21959044

manon@oetdoor.nl

www.oetdoor.nl

Hogebrugweg 6, 7273 PB, Haarlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo