Ruim voor negen uur waren al meer dan honderd belangstellenden die niet konden wachten totdat de vernieuwde supermarkt winkel open zou gaan. Foto: Jan Hendriksen.
Ruim voor negen uur waren al meer dan honderd belangstellenden die niet konden wachten totdat de vernieuwde supermarkt winkel open zou gaan. Foto: Jan Hendriksen.

Heropening supermarkt PLUS Stam

Economie

RUURLO – Groene ballonnen sierden de ingang van de nieuw ingerichte en uitgebreide supermarkt PLUS Stam aan de Borculoseweg. Er was muziek en Merijn Oerlemans, die speciaal voor de openingsgelegenheid was ingehuurd, verwelkomde ruim voor negen uur al meer dan honderd klanten die haast niet konden wachten totdat de vernieuwde winkel open zou gaan. Medewerksters van PLUS deelden lotnummers uit met kans op één minuut gratis winkelen.

Door Jan Hendriksen

Binnen bedankte Pieter Stam op dat moment, in het bijzijn van zijn gezinsleden, alle medewerkers van PLUS Stam die in de afgelopen verbouwingsweken hadden laten zien dat zij nog meer dan anders een hecht team met elkaar had gevormd. “Iedereen heeft keihard gewerkt. De verbouwing is soepel verlopen en het resultaat mag er zijn. De winkel straalt sfeer uit en dat was ook onze doelstelling.” Ook benoemde Pieter Stam Erik de Witt in zijn toespraak; De Witt had in de afgelopen maanden, waaronder in de verbouwingsweken, als rechterhand gefungeerd en is een onmisbare factor gebleken. “Jij was mijn steun en toeverlaat in deze toch ook voor mij wel hectische periode”, aldus de Ruurlose supermarktmanager. 

Nog voordat de compleet vernieuwde supermarkt, middels het doorknippen van een groen lint, door Pieter en zijn dochter Yara officieel werd geopend, mocht de Ruurlose Marjo Bremer een minuut gratis winkelen. Op een groot beeldscherm buiten de winkel kon het inmiddels massaal aanwezige publiek de rondgang van Bremer door de supermarkt meebeleven. Trots kwam de vaste klant van PLUS Stam naar buiten met een volle winkelkar waarin voor een totaal bedrag van 249 euro aan boodschappen lagen. “Het was best moeilijk kiezen welke producten ik in mijn kar mocht gooien. De winkel is totaal nieuw ingericht en ik wist dus niet waar de producten lagen”, zo was de reactie van Bremer die totaal verrast maar superblij was met de gewonnen prijs.

Positieve reacties
Op de openingsdag en ook in de loop van de afgelopen dagen ontvingen Pieter Stam en medewerkers van PLUS Stam een keur aan positieve reacties op het resultaat van de verbouwing. “Wat een prachtige, overzichtelijke, uitgebreide en sfeervolle supermarkt. Hier mag Ruurlo trots op zijn.” En een reactie op Facebook luidde: ‘Ik waande me net Alice in Wonderland.’ Het zijn zo maar enkele van de vele reacties en opmerkingen. Wat verder bij de rondgang door de supermarkt opviel, zijn de brede gangpaden tussen de verschillende schappen, de uitgebreide versafdelingen en de slijterij die een speciale locatie binnen de supermarkt heeft gekregen.

Regionale leveranciers
Door de uitbreiding van de verkoopoppervlakte van achthonderd vierkante meter naar twaalfhonderd vierkante meter is het assortiment van de gezellige lokale ‘Reurlse’ supermarkt ook flink uitgebreid. De versafdelingen zoals fruit, groente, brood en gebak, maar ook de vleeswaren hebben een veel prominentere plek en aandacht gekregen in de vernieuwde zogenaamde Briljant 2.0-formule waar de versproducten nog een nadrukkelijker presentatie en ruimte hebben gekregen. Met deze nieuwe indeling houdt PLUS niet langer vast aan een indeling naar eetmomenten.

Met de introductie van het nieuwe PLUS Briljant 2.0 concept is ook de zogeheten ‘winkel-signing’ opnieuw tegen het licht gehouden. Daarbij zijn huisstijlelementen met betrekking tot kleur, materiaalgebruik en vormgeving iets aangepast waarbij ‘duurzaam’ een belangrijk uitgangspunt is. En ook het biologische -, vegetarische - en glutenvrij-assortiment is omvangrijker dan voorheen. Al deze assortimenten zijn aangevuld met nieuwe en bestaande - van in totaal acht lokale en regionale - leveranciers die men kan herkennen aan de het ‘Van Hier’ logo. Pieter Stam: “Het meest trots zijn we op de samenwerking met de wroetende varkens uit Halle. Hier gaat al ons voedsel naar toe, dat we niet meer mogen verkopen en dit varkensvlees verkopen wij in de winkel. De eerste stap naar volledige circulariteit is gezet. Tevens hebben we de winkel flink verduurzaamd. Zo verbruiken we geen gas meer, is het dak opnieuw geïsoleerd en hebben we warmteterugwinning in de winkel.”

Trots
Anderhalf jaar geleden nam Pieter Stam de supermarkt over van de familie Kogelman. Tot voor kort was de Ruurlose supermarkt de langst niet-verbouwde Plus supermarkt in Nederland. De uitbreiding en verbouwing lieten lang op zich wachten. Maar Pieter Stam en zijn medewerkers mogen trots zijn op het resultaat.

Voor dat de vernieuwde PLUS werd geopend mocht de Ruurlose Marjo Bremer een minuut gratis winkelen. De kwam tot een bedrag van 229 euro aan boodschappen. Foto: Jan Hendriksen.
Pieter Stam opende samen met zijn dochter Yara, middels het doorknippen van een groen lint, officieel de vernieuwde PLUS winkel. Foto: PR.
Het interieur van de vernieuwde PLUS. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo