Ds. Joop Mol vertelt over De wondere wereld van Marc Chagall. Foto: PR
Ds. Joop Mol vertelt over De wondere wereld van Marc Chagall. Foto: PR

Ds. Joop Mol vertelt over De wondere wereld van Marc Chagall

Cultuur

BELTRUM - Onder de titel De wondere wereld van Marc Chagall verzorgt ds. Joop Mol 17 april vanaf 19.30 uur een boeiende avond over kunstenaar Marc Chagall (1887 – 1985).

Van deze tot Fransman genaturaliseerde, maar uit Belarus afkomstige kunstenaar is een omvangrijk oeuvre bekend. In zijn lange leven heeft hij zijn creatieve gaven gewijd aan vele vormen van uitbeelding. Daarin speelt niet alleen zijn joods-chassidische achtergrond een rol, maar worden ook diverse ontwikkelingen van de tijd waarin hij leefde, in beeld gebracht. Een eeuw die getekend werd door bloedige strijd en onvoorstelbare wreedheden. Gebeurtenissen uit zijn persoonlijke leven worden weergegeven in voor ieder herkenbare beelden. Het is daarbij wel van belang om de ‘taal’ van zijn verhalen enigszins voor ogen te hebben. Om daarbij wat geholpen te worden wil ds. Joop Mol ons meenemen in de levensgang van Chagall aan de hand van kenmerkende schilderijen, kleurrijk en tot verwondering leidend.
Ds. Joop Mol is geboren op het eiland van Dordrecht. Na de kweekschool volgde de studie theologie en werd hij predikant in achtereenvolgens West-Friesland, in de buurt van Arnhem en tenslotte in Bathmen, bij Deventer. Inmiddels woont hij als emeritus in Gaanderen. Zijn belangstelling voor het leven en werk van Chagall is gaandeweg gegroeid.
De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger hoopt op woensdag 17 april vele bezoekers te mogen begroeten in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk in Beltrum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant