De Plaggenmeijers krijgen de Iesselschotsers op bezoek voor een nostalgische dansavond. Foto: PR

De Plaggenmeijers krijgen de Iesselschotsers op bezoek voor een nostalgische dansavond. Foto: PR

Dansavond Eibergen met optreden Iesselschotsers in jaren ‘50-style

Cultuur

EIBERGEN - De Plaggenmeijers krijgen bezoek van de Iesselschotsers voor een nostalgische dansavond. Op 13 april kunnen de dansliefhebbers weer dansen tijdens de maandelijkse dansavond bij dorpshuis de Huve in Eibergen. De Iesselschotsers verzorgen deze avond een voorstelling.

Elke tweede zaterdag van de maand wordt er bij dorpshuis De Huve een dansavond georganiseerd. Tijdens deze avond kan men fijn dansen en tussendoor gezellig borrelen met vrienden en bekenden. Voor wie de danspasjes even kwijt is, is er dansbegeleiding die deze mensen op weg helpt. Er wordt een grote variatie aan dansen aangeboden zoals ballroom, latin, polka, wals, maar ook single dansen en line-dance komt aanbod.

Dansgroep de Plaggenmeijers kunnen de dansavonden organiseren dankzij een subsidie van het Postcodeloterij-buurtfonds. In 2024 is men welkom op de zaterdagavonden: 13 april en 11 mei.

De Plaggenmeijers zijn bijzonder trots op de bezoekersaantallen. Op deze één na laatste dansavond van dit seizoen zijn de Iesselschotsers uitgenodigd, om de aanwezigen te trakteren op een voorstelling. Er zal een demonstratie worden gegeven van de nieuwe folklore. Dit gebeurt in de vorm van jaren ‘50 dansen in de daarbij behorende vrolijk uitziende kleding. De dansen die deze groep toont zijn uit de jaren ‘20 tot en met ‘50 van de vorige eeuw, zoals de La Raspa, de Cindy Swing, Happy Days, Geef mij maar Amsterdam, de Lambeth Walk, de Jitterbug (voorloper van de hedendaagse Jive) en worden muzikaal begeleid door accordeon, fluit, klarinet en trompet.

Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om zelf de dansvloer te betreden in dorpshuis de Huve, aan de Grotestraat 52 in Eibergen. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.30 en de avond eindigt om 22.30 uur. Voor meer informatie kan  men terecht op de website van De Plaggenmeijers.


www.de-plaggenmeijers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant