Met de stofdoek in de weer bij Museum de Lebbenbrugge. Foto: PR
Met de stofdoek in de weer bij Museum de Lebbenbrugge. Foto: PR

De Lebbenbrugge vrij van stof open op tweede paasdag

Cultuur

BORCULO - Museum De Lebbenbrugge gaat weer open. Het museumseizoen begint dit jaar op zondag 14 april, maar ook op tweede paasdag, maandag 1 april, kan men het museum bezoeken en genieten van het heerlijke tuinterras. De afgelopen maanden hebben veel vrijwilligers hard gewerkt aan de nodige onderhoudswerkzaamheden en de grote schoonmaak, zodat alles klaar is voor het komende seizoen.

De Lebbenbrugge is een historische boerderij uit de 16de eeuw en heeft ook dienstgedaan als jachthuis voor de Heren van Borculo, was tolboerderij en zelfs ooit een van de oudste postkantoren van Nederland. Het museum ligt aan een zandweg, ooit een Hessenweg; een belangrijke handelsroute van Duitsland naar de Nederlandse Hanzesteden aan de IJssel. Binnen in het museum maakt de bezoeker kennis van het boerenleven van rond 1900. Zowel het gebouw als de plek zijn dus van bijzondere historische waarde, zeker een bezoek waard.

Museum De Lebbenbrugge ligt aan de Lebbenbruggedijk in Borculo is vanaf 14 april dagelijks geopend, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum kan zelfstandig worden bezocht, maar ook kan men gebruikmaken van een gratis rondleiding door een van de gidsen, met bijzondere verhalen en interessante informatie over het gebouw en de locatie. Toegang tot het bezoekerscentrum en het terras is gratis, voor het museum en de museumtuinen kost een toegangskaartje 5 euro.
Meer informatie is te lezen op de website van deze museumboerderij.


www.lebbenbrugge.nl

De dekens luchten bij Museum de Lebbenbrugge. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant