Lien Cornelissen (39) speelt in theater Onder de Molen haar nieuwe programma 'Lief zonder reden'. Foto: PR

Lien Cornelissen (39) speelt in theater Onder de Molen haar nieuwe programma 'Lief zonder reden'. Foto: PR 

Oud-Ruurlose Lien Cornelissen in Theater Onder de Molen

Cultuur

VORDEN/RUURLO - “Het voelt als thuiskomen. Zo heb ik de vorige voorstellingen die ik in de Achterhoek heb gespeeld ook ervaren. Ik zie het optreden in Theater Onder de Molen in Vorden, dat ik overigens niet kende, dan ook met veel genoegen tegemoet.” Lien Cornelissen die vorig jaar in haar voormalige woonplaats Ruurlo optrad en in november nog in theater Amphion in Doetinchem speelde komt op zondagmiddag 26 februari naar Theater Onder de Molen in Vorden met haar nieuwste programma ‘Lief zonder reden’. 

Door Jan Hendriksen

Lien Cornelissen (39) speelt met taal en emotie. Haar teksten zijn naast eigenzinnig ook regelmatig dubbelzinnig. Zij deelt wat er in haar omgaat en wat ze om zich heen ziet. Lien groeide op in Ruurlo en verhuisde na een studie rechten in Nijmegen naar Den Haag. Daar kwam ze terecht in een wondere wereld die niet de hare was. Het inspireerde haar om liedjes te gaan schrijven en het theater in te gaan.
In januari 2020 ging in Den Haag Liens eerste voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ in première. Nadien breidde ze haar act uit met een band bestaande uit de muzikanten Dylan Siemerink en Barend Spaan met wie ze vele nieuwe registers opentrok. In augustus 2021 bracht Lien haar eerste album ‘Dit gaat nergens over’ uit.
Sinds eind 2022 speelt ze haar tweede kleinkunstvoorstelling ‘Lief zonder reden’ door het hele land. Mét vele nieuwe liedjes van haar tweede album dat in november vorig jaar uitkwam. Op zondag 26 februari brengt ze solo bij Theater onder de Molen vele liedjes die ze de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Zoals het lied ‘Ik volg je’ over haar tocht van het oosten naar het westen van het land. Of ‘Zeg het toch gewoon’, heerlijk eerlijk. En ‘Jij bent hier’, verdrietig en hoopvol. Tussendoor vertelt ze erover. Het is haar tenslotte nog nooit gelukt om haar mond te houden. Luchtig en raak.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling van Lien Cornelissen kunnen gereserveerd worden via de website van Theater Onder de Molen.


www.theateronderdemolen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant