Cursus Dry Brushen. Foto: Lieneke Tanis

Cursus Dry Brushen. Foto: Lieneke Tanis

Cursus dry brushen bij Kunstkring Ruurlo

Cultuur

RUURLO - De Kunstkring in Ruurlo organiseert ook dit jaar weer een cursus ‘dry brushen’. De lessen in deze bijzondere schildertechniek beginnen op 25 januari in het Atelier van de Kunstkring. Op vijf achtereenvolgende woensdagochtenden geeft Hilda Haselberg uitleg.

Dry brushen is een mix van tekenen en schilderen. Het is een verftechniek waarbij de kwast  in principe droog gebruikt wordt en daardoor slechts een minimale hoeveelheid verf afgeeft. Met potlood wordt een schets van een portret gemaakt op glad aquarelpapier. De cursist legt een druppel olieverf op een envelop en veegt die met een kwast uit tot er bijna niets meer op de haren zit. Dan begint het brushen waarbij de nagenoeg droge kwast de schets van het portret volgt door hem over het papier uit te wrijven. Een bijzondere techniek die steeds meer wordt toegepast. Kom het zelf ervaren en geef je snel op want de cursus is meestal snel volgeboekt.
Kunstenares Hilda Haselberg schildert emoties en de mens is voor haar een bron van inspiratie. Ze wil de mens laten zien zoals hij ook daadwerkelijk is. Soms is dat confronterend, maar altijd eerlijk. Een voormalig cursist zegt over Hilda: “Op een prettige manier legt ze de technieken uit en uiteindelijk heb je iets moois gecreëerd. Ook mensen die nog nooit een kwast in hun handen hebben gehad gaan aan het eind van haar cursussen met een mooi schilderij naar huis.”
Aanmelden kan via de website.


www.kunstkringruurlo.nl/cursussen


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant