De bijzondere collectie kerststalfiguren van Jannie Wesselink is te zien in Natuurpark Kronenkamp. Foto: PR
De bijzondere collectie kerststalfiguren van Jannie Wesselink is te zien in Natuurpark Kronenkamp. Foto: PR

Jannie Wesselink exposeert in Natuurpark Kronenkamp

Cultuur

NEEDE - Jannie Wesselink uit Neede exposeert van woensdag 7 december tot en met woensdag 4 januari haar bijzondere collectie kerststallen, en met name kerststalfiguren, in Het Filter op het Natuurpark Kronenkamp in Neede. 

De eerste aanzet voor deze collectie was het kerststalletje dat ze voor haar verjaardag op 22 december kreeg van haar destijds zeer jonge zoons. Het was een simpel stalletje en haar kinderen hadden er door middel van een fietslampje en een batterij verlichting in aangebracht. Een prachtig cadeau en de start van een mooie hobby/verzameling. 

Het boeit Jannie om te zien dat eenzelfde verhaal in zoveel landen, op de voor dat land kenmerkende wijze, wordt uitgebeeld. Veel beelden hebben dan ook het uiterlijk van de lokale bevolking. Deze bijzondere verzameling is in veertig jaar opgebouwd en bijeen gesprokkeld op rommelmarkten, kringloopwinkels, kerstmarkten en tijdens vakanties. 

Elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur is de expositie te bewonderen in Het Filter, die in kerstsferen is omgetoverd, op het Natuurpark Kronenkamp aan de Kronenkamp 14 in Neede. Vanaf woensdag 11 januari worden portret- en dierenportret(pastel)tekeningen van Nicole Tekent en haar cursisten geëxposeerd.

Jannie Wesselink uit Neede exposeert haar bijzondere collectie kerststalfiguren. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo