Veel belangstelling bij de opening van Good Looking. Ruurlo ontwikkelt zich steeds meer tot een kunstdorp. Foto: Louis Swart

Veel belangstelling bij de opening van Good Looking. Ruurlo ontwikkelt zich steeds meer tot een kunstdorp. Foto: Louis Swart

Louis Swart Fotografie

Nieuwe kunstexpositie Good Looking in Ruurlo volgt in 2024

Cultuur

RUURLO – De organisatoren kijken tevreden terug op de portrettenexpositie Good Looking in Ruurlo in mei en juni van dit jaar. De bezoekers waren lovend. Kwaliteit werd herkend. Inmiddels worden alweer nieuwe plannen ontwikkeld.

De werkgroep is ambitieus. In 2019 oogstte de expositie waarin Mathilde Willink centraal stond veel waardering. Met Good Looking werd in 2022 de lat nog iets hoger gelegd. Ook de volgende expositie moet van hoge kwaliteit zijn. Daarom neemt de werkgroep voldoende tijd voor de organisatie. Een tweejaarlijkse expositie geeft meer ruimte voor een gedegen voorbereiding. De volgende expositie is daarom voorzien voor het voorjaar van 2024. Er zijn ook al globale ideeën voor een thema. Men denkt eraan om in de te exposeren kunstwerken de vluchteling centraal te stellen. Dit jaar bleken meerdere kunstenaars in hun geëxposeerde portretten aandacht te hebben voor vluchtelingen. Portretschilder Sandra Thie, winnares van De Nederlandse Portretprijs 2021, geeft zelfs workshops aan vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Het idee voor het thema ‘vluchteling’ werd al geopperd tijdens de opening van expositie Good Looking in mei. Meerdere kunstenaars reageerden daar positief op. Zij worden betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Versterking
Een dergelijke expositie is een veelomvattend project en vraagt om een mix aan kwaliteiten van de organisatoren. De werkgroep is op zoek naar een paar nieuwe leden die enige affiniteit met kunst hebben. Maar nog belangrijker is dat zij over organisatietalent beschikken. Zo zoekt men onder meer een nieuwe coördinator voor de gastvrouwen en -heren. Een veelzijdige spin in het web die de verschillende activiteiten coördineert is een andere vacature. Belangstellenden wordt gevraagd een mail te sturen naar info@goodlookinginruurlo.nl of te bellen met Peter van der Heij, tel. 06-50685235. Dan hoort men hoe leuk het is om met een doelgericht team deze expositie in Ruurlo te organiseren.

B 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant