Collage maken tijdens de creatieve inloop. Foto: PR

Collage maken tijdens de creatieve inloop. Foto: PR

Zomerprogramma creatieve inloop 60+ krijgt vervolg

Cultuur

RUURLO - In juli en augustus werd elke woensdagmorgen in het Kulturhus in Ruurlo een creatieve inloop voor 60-plussers georganiseerd. Elkaar ontmoeten en samen een creatieve/kunstzinnige activiteit ondernemen werd daarin gecombineerd. Na negen goed bezochte ochtenden is besloten om dit najaar door te gaan met dit programma, maar dan op de donderdagochtend.

Vanaf  8 september kan eenieder elke donderdag van 10 tot 11.30 uur de creatieve inloop voor 60+ in het Kulturhus in Ruurlo bezoeken. Elke week is er een kunstdocent die een laagdrempelige creatieve opdracht voorbereidt en begeleidt. Ook is er een gastvrouw of gastheer aanwezig die zorgt voor koffie en thee. Per ochtend wordt van de deelnemers een bijdrage van 2,50 euro gevraagd. Deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden.
Culturije, de stichting die werkt als aanjager van kunst en cultuurprojecten in de gemeente Berkelland, heeft de organisatie van deze inloop opgepakt in samenwerking met KunstKring Ruurlo. “We zijn heel blij te merken dat deelnemers het aanbod deze zomer zo hebben gewaardeerd. De dames en heren waren geregeld onder de indruk van een eigen kunstwerk dat die ochtend was ontstaan. Onderling ontstonden geanimeerde gesprekken, maar er werd ook heerlijk individueel gewerkt. Vanuit KunstKring Ruurlo en Culturije weten we dat kunst en creativiteit veel plezier en verbinding kan brengen. Erg leuk dat mensen dat in deze inloop ook weer ervaren”, aldus Joske Elsinghorst van Culturije.
Inmiddels hebben drie kunstdocenten en drie gastvrouwen zich verbonden aan deze inloop. Zij verzorgen bij toerbeurt het programma en de ontvangst. Voor dit enthousiaste groepje worden nog twee of drie vrijwilligers gezocht die ook als gastheer of gastvrouw ingezet willen worden. Informatie via e-mail: voorzitter@kunstkringruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant