De Oldenkotse Kermis kent een gevarieerd programma, met muziek, sport, markt e uiteraard eten en drinken. Foto: PR
De Oldenkotse Kermis kent een gevarieerd programma, met muziek, sport, markt e uiteraard eten en drinken. Foto: PR

Oldenkotse Kermis

Cultuur

Kermis met piraten bij de
grensovergang in Oldenkotte

REKKEN - Bij de grensovergang in Oldenkotte is er zaterdag 2 juli en zondag 3 juli de jaarlijkse kermis. Een plek waar Nederlanders en Duitsers samenkomen om er een gezellig feest van te maken. Nieuw dit jaar is dat er gezellige (live) muziek is te horen binnen het thema piratenmuziek. Daarnaast is de ‘Oldtimer-Trekker-Treff’ van zondag uitgebreid met een trekker-rondrit, die reeds op zaterdagavond wordt verreden.

Zaterdag 2 juli staat in het teken van oldtimer trekkers en live muziek. De chauffeurs van de oldtimer trekkers kunnen zich vanaf 16.30 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit van circa twee uur met een kleine pauze onderweg start om 17.30 uur. De tour wordt zowel door Nederland als Duitsland gereden. Hierna kunnen de deelnemers hun trekker op de weide laten staan voor de trekker-Treff op zondag. Deelname aan deze rondrit en de trekker-Treff is gratis.
Vanaf 20.00 uur wordt er piratenmuziek worden gedraaid. Station Vinyl Gigant tekent hiervoor op het ‘open air’ podium en n de feestschuur van Oldenkotte reedt een dj/zanger op.

Zondag 3 juli is er voor ieder wat te beleven. Zo zijn er die dag muzikanten, marktkraampjes, kindervermaak en nog veel meer activiteiten. Deze tweede kermisdag begint om 10.00 uur met het verzamelen van de oldtimer trekker-Treff. De Oldtimer-Trekker-Treff kent deelnemers van zowel Nederlandse groepen uit Haaksbergen, Eibergen en Rekken, alsook Duitse trekkergroepen uit Vreden, Zwillbrock en Stadlohn. Het thema van dit jaar luidt: ‘Dorsen’. Van oude dorsmachine tot modernste combine wordt op de weides tentoongesteld. Aanvang van dit festijn is 11.00 uur.
Om 11.00 uur begint ook de grensmarkt en het frühschoppenconcert. Muziekvereniging Cresendo uit Rekken met drumband en majorettes start de zondag muzikaal op. Dit concert vindt plaats op het buitenpodium en is tevens het afsluitende concert van het afgelopen muziekjaar waarna men in zomerreces gaat.

De grensmarkt wordt aan beide zijden van de grens georganiseerd door zowel Duitse als Nederlandse standhouders. De grensmarkt heeft diverse kraampjes met verkoop en demo’s, workshops voor kinderen en volwassenen, eet kraampjes, foodtrucks, woonaccessoires en kunst.
Naast diverse kermisattracties is er ook een nieuwe sportactiviteit op de Oldenkotse kermis. Er wordt dit jaar een internationaal beachvolleybaltoernooi georganiseerd waar zowel Nederlandse als Duitse teams aan deelnemen.
‘s Middags staat er een gevarieerd programma gepland. Op het buitenpodium klinkt vanaf 14.00 uur muziek van de band De Serenado’s. Tegen het einde van de middag vullen de dj’s Rolf in café Rotering en dj Robin in de feestschuur de laatste uurtjes van deze zondag muzikaal in.
Daarnaast kunnen de belangstellenden proeven van de ‘internationale keuken’. Duitse en Nederlandse specialiteiten, van Bratwurst en hamburgers tot verse vis en kibbeling. En nog veel meer.

De brandweer in actie tijdens een demonstratie bij een eerdere editie van de Oldenkotse Kermis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo