Pedro Luis Pardo Cosme treedt op met Caney op Koningsdag in Ruurlo. Foto: PR
Pedro Luis Pardo Cosme treedt op met Caney op Koningsdag in Ruurlo. Foto: PR

Swingen bij Oranjeconcert

Cultuur

KunstKring Ruurlo presenteert ‘El Chamba’

RUURLO – Kom in Latijns-Amerikaanse sferen tijdens Koningsdag bij KunstKring Ruurlo. Het concert van Pedro Luis Pardo Cosme met Caney vindt plaats op 27 april in het Kulturhus, Nieuweweg 5, om 20.30 uur.

Pedro Luis Pardo Cosme, ook wel bekend als ‘El Chamba’ wordt door velen gezien als dé vertegenwoordiger en vertolker van de Cubaanse Son-muziek. Pedro is zowel bassist en tresero als componist. Geboren en getogen in Santiago de Cuba ís Pedro de Cubaanse muziek in haar maximale expressie. Deze stad staat ook wel bekend als ‘la cuna del Son’ (de wieg van de Son); hier vindt de muziekstijl die later bekend is geworden als Salsa haar daadwerkelijke oorsprong. In ‘Casa de La Trova’ in de hoofdstad Santiago de Cuba heeft Pedro Luis zijn muzikale opleiding gekregen van de oude garde van de ‘Vieja Trova Santiaguera’, waaronder Compay Segundo. Sinds hij zich in 1995 in Nederland heeft gevestigd, verleende hij zijn medewerking aan talloze projecten en cd’s, waaronder Timbazo, CaboCubaJazz, Saoco, Rumbata´, Issac Delgado, Laura Fygi en Mayito (Los Van Van). Ook heeft hij samengewerkt met Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest in de bijzondere voorstelling ‘Memorias de Cuba’.

Caney
De naam Caney komt van een plek in de buurt van Santiago, die bekend staat om het feit dat hier de lekkerste vruchten van heel Cuba groeien. Een goede metafoor voor deze band, waarin de ‘crème de la crème’ van de Cubaanse muziek in Nederland zich heeft verenigd. De bezetting van Caney is volledig akoestisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago is te horen. Met mooie zang, een tres en gitaar, een contrabass en bongó. Caney brengt een verrassende mix van traditionele trova, bolero’s, cha cha cha, Guaracha, en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met elementen als guajeo’s en tumba’os.

Sprankelend
Caney staat garant voor een sprankelend en swingend Oranje-concert! Trek iets luchtigs aan en vergeet de dansschoenen niet! Het gebruikelijke glaasje oranjebitter ter gelegenheid van Koningsdag zal ongetwijfeld de feestelijke stemming verhogen.

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo.

www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant