Kunsthistoricus Jaap Nijstad. Foto: PR
Kunsthistoricus Jaap Nijstad. Foto: PR

Kunsthistoricus Jaap Nijstad in Synagoge Borculo

Cultuur

Kunsthistoricus Jaap Nijstad in
Synagoge Borculo

BORCULO - Kunsthistoricus Jaap Nijstad is een bekend gezicht in de synagoge in Borculo. In de afgelopen jaren heeft hij regelmatig lezingen verzorgd over veel uiteenlopende onderwerpen over kunst. Vanaf woensdag 2 februari is gedurende vier achtereenvolgende weken op de woensdagavond ons privédomein, thuis, het onderwerp in de lezingencyclus ‘Thuis’ in de kunst. 

Plaats van handeling is de synagoge in Borculo, Weverstraat 4. Aanvang is steeds 19.30 uur. Als er één ding duidelijk is geworden in deze tijden van corona is dat wel het belang van een veilig ‘thuis’. De gevaren van de buitenwereld houdt men zo goed als mogelijk buiten de deur en iedereen koestert het eigen ‘nest’. Kijken naar kunstwerken die juist het privédomein tot onderwerp hebben levert bijzondere verhalen op. In een serie van vier lezingen worden steeds verschillende aspecten uitgelicht. Ze lopen uiteen van ‘Een kijkje in de keuken’ tot ‘Slaapkamergeheimen’. 

Ook ‘Ramen en deuren’ blijkt een verrassend onderwerp te zijn, net als ‘Spiegelbeeld’. Bij het schrijven van dit bericht waren de nieuwste coronamaatregelen nog niet bekend. Afhankelijk daarvan kunnen de lezingen wel of geen doorgang vinden. Meldingen over de consequenties van de nieuwe maatregelen zijn te vinden op de website van de synagoge. 

Ook ‘Ramen
en deuren’
blijkt een
verrassend
onderwerp
te zijn

Het bestuur van de Stichting Synagoge nodigt belangstellenden voor de cursus uit zich via de website www.synagogeborculo.nl of telefonisch via 06-3013 7752 in te schrijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo