Marco Brunekreeft, Beryl Beryl Grob-Schouten en Jacco van Dijkhuizen, de initiatiefnemers achter het verzamelalbum ontvingen uit handen van filiaalmanager Nick Veldhuis de eerste exemplaren van het album. Foto: PR

Marco Brunekreeft, Beryl Beryl Grob-Schouten en Jacco van Dijkhuizen, de initiatiefnemers achter het verzamelalbum ontvingen uit handen van filiaalmanager Nick Veldhuis de eerste exemplaren van het album. Foto: PR

Coop Ruurlo presenteert voetbalplaatsjesalbum VV Ruurlo

Sport

RUURLO – Vorige week vrijdag is het startschot gegeven en zijn de eerste verzamelalbums van de voetbalplaatsjesactie van Coop Ruurlo door filiaalmanager Nick Veldhuis uitgereikt aan Jacco van Dijkhuizen, Marco Brunekreeft en Beryl Beryl Grob-Schouten, de initiatiefnemers achter het verzamelalbum van en voor voetbalvereniging Ruurlo. Vanaf afgelopen maandag kan er daadwerkelijk gespaard worden voor de plaatjes. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt men een zakje met voetbalplaatjes. 

Door Jan Hendriksen

In navolging van de eerdere acties in 2010 en 2017 is dit het derde voetbalplaatjesalbum van VV Ruurlo. Ditmaal is er in samenwerking met de plaatselijke Coop supermarkt een mooi album samengesteld. Het verzamelen van de lokale voetbalhelden is spannend en leuk. Jong en oud is bezig met het bij elkaar sparen van alle voetballers van VV Ruurlo en natuurlijk wordt er flink geruild. Misschien zal er zelfs weer een voetbalplaatjesmakelaar zijn die bij het ruilen helpt en zal er weer een ruilbeurs zijn. “De voetbalplaatjesactie brengt ons allemaal dichter bij elkaar, daar zijn we van overtuigd”, zo verwacht voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo. In dit album staan portretten van alle jeugdvoetballers en van de spelers van het eerste elftal van VV Ruurlo. De seniorenelftallen zijn in de vorm van elftalfoto’s opgenomen in het boek evenals de diverse commissies binnen de vereniging. Henry Meutstege: “Het mooie aan het boek is dat iedereen elkaar kent en dat zal over een aantal jaren nog steeds zo zijn. Het boek is een mooi naslagwerk voor de toekomst. Het moet een verzamelboek worden waar je later graag nog eens in terugkijkt.”

Negentig jaar
2022 is een bijzonder jaar voor VV Ruurlo. Want op 1 april bestaat VV Ruurlo maar liefst negentig jaar. En dat wil men vieren met diverse festiviteiten. Het weekend van 1 april staat namelijk bol van feestelijkheden voor de jongste jeugd tot en met de oudste leden. “We mogen met elkaar trots zijn op onze vereniging en laten dat graag zien. Ik wil nu al de aandacht vragen voor onze historische expositie, die we aan het opzetten zijn. Dat belooft een prachtige verzameling te worden van historische beelden en unieke verhalen”, aldus Meutstege.

Samen
Voetbalvereniging kan niet zonder haar vrijwilligers en ook dit verzamelalbum is weer tot stand gekomen mede door die vrijwilligers. Henry Meutstege: “Ik wil dan ook graag mijn dank uitspreken aan al die vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze vereniging een echte en hechte vereniging is en blijft. Bij VV Ruurlo zetten we samen de schouders eronder, dat is wat ons sterk maakt. Ook dit mooie voetbalplaatjesboek is daar een goed voorbeeld van. Of zoals de Coop in haar reclame-uitingen steeds zegt: ‘Samen maak je het verschil!’ En dat geldt ook voor ons, zowel op het veld als ernaast, samen maken we VV Ruurlo.”

Beseffen

Filiaalmanager Nick Veldhuis van Coop Ruurlo laat in het album weten dat sport één van de belangrijkste bezigheden in het dagelijks leven zijn, zowel voor het sociaal aspect als voor het menselijk lichaam. “Als je maandag op je werk of op school komt dan is een van de onderwerpen waarschijnlijk de wedstrijd die je van het weekend gespeeld hebt, of dat je favoriete club wel of niet gewonnen heeft. Iedereen heeft wel een bepaalde affiniteit met sport. Zelf ben ik een enorme liefhebber van het voetbal, maar ik blijf onder de indruk hoe voetbal de mensen verbind en dat de club meer is dan een vereniging. Dit jaar bestaat VV Ruurlo negentig jaar. Een prachtige mijlpaal. Het mooie van vele jaren bestaan is de weerbaarheid die je daarmee opbouwt. Wat nu een crisis is en hetgeen wat alles bepaalt, zo zijn in de geschiedenis meer van dit soort momenten geweest. En nu, nu kunnen we op die terugkijken en beseffen dat we ook die stromen en gebeurtenissen allemaal hebben doorstaan. Zo zullen we misschien, als we over een apar jaar het album openslaan en dit lezen, onszelf beseffen: ‘Oh ja, dat was toen, dat was inderdaad een bijzondere tijd.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant