De mooie Sint Willibrorduskerk staat helaas ook op de lijst met kerken die over drie tot vijf jaar zullen worden gesloten. Foto: PR.

 De mooie Sint Willibrorduskerk staat helaas ook op de lijst met kerken die over drie tot vijf jaar zullen worden gesloten. Foto: PR. 

Nieuws vanuit de Willibrordkerk Ruurlo

Algemeen

Hoe verder met Willibrordkerk

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Er is de laatste weken veel zorgwekkend nieuws over de financiële positie van de katholieke parochies in Nederland in de landelijke dagbladen verschenen.

Daarnaast verschenen er ook berichten over de voorgenomen kerksluitingen van veelal monumentale kerkgebouwen in de Achterhoek. Ook die van de Ruurlose Sint Willibrordkerk van de Geloofsgemeenschap H. Willibrord die deel uitmaakt van de regionale parochie HH Twaalf Apostelen. Daar bovenop bemoeilijkt de huidige coronasituatie het ‘gewone’ kerkbezoek en zijn er steeds veranderende regels. Wat is nu de situatie voor de dit jaar 150 jaar bestaande Sint Willibrorduskerk in Ruurlo? De locatieraad van de Geloofsgemeenschap H. Willibrord heeft de huidige stand van zaken op een rijtje gezet.
Met ingang van heden zijn er vanwege corona géén vieringen meer, dus helaas ook niet de jubileumviering voor het 150-jarig bestaan op 19 december (deze wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022) en evenals vorig jaar géén kerstvieringen dit jaar.
Met ingang van zondag 12 december is het kerkgebouw elke zondag open van 10.00 tot 12.00 uur voor eigen gebed, een goed gesprek, een kaarsje opsteken, stilte, et cetera. Uiteraard worden de coronamaatregelen hierbij in acht genomen.
De mooie Sint Willibrorduskerk staat helaas ook op de lijst met kerken die over drie tot vijf jaar zullen worden gesloten. Met elkaar blijft men de komende jaren de schouders eronder zetten om vieringen aan te bieden en als geloofsgemeenschap er voor elkaar te zijn en voort te bestaan ook ná sluiting van het kerkgebouw.
Zonder financiële bijdrage van de parochianen en sympathisanten kan men niet voortbestaan. De jaarlijkse actie Kerkbalans zal dan ook vanaf januari 2022 starten met het thema ‘Samen gaan we verder, doe je mee?’ Zowel via Achterhoek Nieuws als via persoonlijke brieven wordt hier bekendheid aan gegeven. De locatieraad hoopt dat eenieder die jaarlijks meedoet met de actie Kerkbalans, dat ook in 2022 weer wil doen.

Herbestemming
Wie vragen heeft of zou kunnen adviseren wat betreft herbestemming van het kerkgebouw, kan contact opnemen met de locatieraad via info@willibrordkerkruurlo.nl of met een lid van de locatieraad - pastoraatsgroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant