Het veertig pagina's tellende boek ‘Baliekluivers’ zit vol verhalen, opgetekend door Betty als reisadviseur in de periode van 1987 tot en met 2005. Foto: PR

Het veertig pagina's tellende boek ‘Baliekluivers’ zit vol verhalen, opgetekend door Betty als reisadviseur in de periode van 1987 tot en met 2005. Foto: PR

Boek ‘Baliekluivers’ van Betty Thoma zit vol reisverhalen

Algemeen

RUURLO - Betty Thoma heeft vorige week haar eerste boek uitgegeven. De Ruurlose (1953) werkte jarenlang in de reiswereld. En de ervaringen uit deze periode heeft ze in een boekje opgetekend.

Door Jan Hendriksen

Het veertig pagina tellende boek ‘Baliekluivers’ zit vol verhalen, opgetekend door Betty als reisadviseur in de periode van 1987 tot en met 2005. Tijdens haar loopbaan achter de balie van een reisbureau zijn er zoveel mooie verhalen geweest, die vaak als een rode draad door haar leven liep. “Ongetwijfeld voor sommigen herkenbare verhalen, zeker voor mensen die ooit in reiswereld hebben gewerkt. Vaak betreft het verhalen met veel humor, maar ook verdrietige verhalen komen voorbij in dit boekje. Lekker om te lezen voor als je van plan bent om op reis te gaan, de rugleuning achterover laat zakken in je vliegtuigstoel of in de trein bent gestapt”, aldus de voormalige reisadviseuse. 

Zo vertelt Betty Thoma in het boekje onder meer een verhaal over een familie die na hun reis terugkwamen om te vertellen, dat ze het enorm naar hun zin hadden gehad, maar dat de reis alleen wat lang duurde. Betty Thoma: “Bleek dat ze na goed drie uur gevlogen te hebben de stewardess hadden gevraagd of het wel goed ging met het vliegtuig, want ze begonnen ongerust te worden. ‘Hoezo dan?’, had de stewardess op haar beurt gevraagd. Ze antwoordden dat ze normaal ‘toch nooit langer dan twee tot drie uur in het vliegtuig zaten’ en dat ze nu al veel langer onderweg waren. De enigszins verbaasde stewardess vertelde hen dat ze nog zes uur moesten vliegen voor ze op de plaats van bestemming zouden zijn.” ‘Baliekluivers’, verhalen van een reisadviseur kost 14,99 euro en is te bestellen via https://www.boekscout.nl/shop2 en ook via bol.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant