Landelijke straatwedstrijd klootschieten weer van start

Algemeen

RUURLO/GROENLO - Met de nieuwe coronaregels is op 26 september de landelijke straatcompetitie klootschieten van dit jaar begonnen in Zwolle bij Groenlo. Klootschietvereniging Zwolle als organiserende vereniging volgde actief de richtlijnen van NOC*NSF, dus toegang tot de kantine middels QR-code. Voor de mensen die buiten wilden zitten was er een tent opgezet. Een nieuw fenomeen in klootschietland, maar onder deze condities kon het klootschieten na een jaar gedwongen rust wel weer van start. 

De eerste landelijke wedstrijd viel samen met de King and Queen of the Roads wedstrijden in Ierland, waar een aantal topschutters bij aanwezig is. KV De Brink en de vrouwenkernploeg hadden zich om die reden afgemeld voor de eerste wedstrijd. De Achterhoek wordt vertegenwoordigd door de mannenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo). Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, André Vruggink, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld. Het team van Zwolle bestaat dit jaar uit Jurgen en Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt.
Op het 5,3 kilometer lange parcours in het buitengebied van Zwolle traden zondag de teams uit de diverse afdelingen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) aan voor de seizoensstart. De mannen van ’t Broek moesten het opnemen tegen de mannen van Ons Streven uit Tilligte. Het parkoers met diverse flauwe bochten en enkele lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Helaas was de topvorm nog niet aanwezig en verloren de Ruurloërs in het onderlinge duel met 6 schoten: hun 57 schoten bleken goed te zijn voor de achtste plaats.

Zwolle
Zwolle (Groenlo), de tweede vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van seizoen 2019 -2020 ging prima van start op hun thuisparcours. De schutters maakten prima gebruik van het thuisvoordeel. Tegenstander Beuningen wist met 53 schoten en een vierde plaats een nette score neer te zetten. Zwolle deed het met 51 schoten nog beter. Het was sowieso spannend aangezien de verschillen klein waren. Zo kwamen Beuningen, Vooruitzicht en Mander allen met 53 schoten over de finish. De meeste meters over de finish was voor Beuningen met maar liefst 167 meter.

Vrouwen
Bij de vrouwen is helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek vertegenwoordigd op landelijk niveau. Beuningen is de te kloppen ploeg. Dit team bleek oppermatig door met zestig schoten over te zijn. Een uitslag waar het tweede mannenteam van dezelfde vereniging ook genoegen mee moest nemen. De overige vrouwenteams werden op grote afstand gezet. Oud Ootmarsum had 73 schoten nodig, een minder dan de Kogeltjes. HKV sloot de rij met 80 schoten.
De volgende landelijke straatcompetitie is op 24 oktober in afdeling Midden Twente bij klootschietvereniging Huier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant