Isabel Oskam met haar succesvolle paard Hes Assets Sense. Foto: PR

Isabel Oskam met haar succesvolle paard Hes Assets Sense. Foto: PR

Ruurlose Isabel Oskam Europees kampioen Western Riding

Algemeen

RUURLO – Ruurlo is een heuse Europees kampioen rijker. Vorige week behaalde Isabel Oskam (20) namelijk twee gouden medailles tijdens de APHA Europese Kampioenschappen Western Riding in het Duitse Rieden-Kreuth. 

Door Jan Hendriksen

Naast de twee gouden medailles op de onderdelen Youth Halter Geldings en Youth Hunt Seat Equitation behaalde de Ruurlose met haar paard Hes Assets Sense ook een zilveren medaille op het onderdeel Novice Youth Hunt Seat Equitation en brons op het onderdeel Youth Horsemanship. Western Riding is de Amerikaanse rijstijl binnen de paardensport, die niet is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). De paarden worden bij het Western Riding met een losse teugel en op één hand gereden. Binnen de westernsport zijn er diverse disciplines, zoals onderdelen aan de hand, dressuurmatige onderdelen en snelle spectaculaire onderdelen. 

De moeder van Isabel, Monique Oskam, is evenals haar dochter ook actief in de westernsport. Isabel Oskam beheerst als lid van Dutch Paint Horse Club (DPHC) diverse disciplines binnen deze tak van paardensport en veelal met succes. Dat bewees de Ruurlose afgelopen jaren steevast tijdens de Nederlandse kampioenschap waar ze sinds 2016 diverse titels behaalde. Samen met haar moeder Monique neemt Isabel van 24 tot en met tot en met 26 september deel aan de Nederlandse Western Riding kampioenschappen die in het Limburgse Grathum plaatsvinden. In aanloop naar dit kampioenschap binnenkort in de editie Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo – Ruurlo een dubbelinterview met moeder en dochter Oskam over deze bijzondere discipline binnen de paardensport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant