Bouwplaatmodellen te zien tijdens Brommers Kieken in de Karke, Remigiuskerk Steenderen. Foto: Jan Bijvank

Bouwplaatmodellen te zien tijdens Brommers Kieken in de Karke, Remigiuskerk Steenderen. Foto: Jan Bijvank

Bouwplaatbrommer centraal tijdens expositie

Algemeen

Zesde editie Brommers kieken in de Karke

STEENDEREN - In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 7 en 8 augustus voor de zesde keer de bromfietstentoonstelling ‘Brommers kieken in de Karke’ worden ingericht. Ditmaal zullen alle kartonnen bouwplaten die door het oudste bromfietsblad ter wereld: ‘Bromfiets’ zijn uitgebracht, als model te zien zijn. 

Uiteraard met daarnaast het originele echte voorbeeld. Hier zitten bijzondere exemplaren bij, zoals de aan de hand van een schetsontwerp van ontwerper Charles Burki vervaardigde Union Rocket (Charles Burki was reclametekenaar voor onder andere Philips, Fokker en Daf). Verder ook exemplaren met meer algemene bekendheid zoals de Puch VS 50 en de vroeger door velen gevreesde DKW in politie uitvoering.

Opening door Frans Miggelbrink
Op zaterdag 7 augustus om 10.00 uur zal Frans Miggelbrink de tentoonstelling openen. Frans geniet regionale en landelijke bekendheid als presentator, conferencier en columnist. Zijn Zündapp-ervaring zal zeker niet onbesproken blijven maar de opening gaat fluisterstil (of toch niet helemaal..?) op een Brekr.

Rondje om de kerk
Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich zaterdag 10 augustus vanaf 10.00 uur inschrijven voor een tourrit door de Achterhoek. Inschrijvers voor de (individuele) tourrit ontvangen naast entree voor de tentoonstelling een herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 kilometer en is opgezet door de landelijke Zündapp Veteranenclub. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland.
Op zondag kan iedereen met een klassieke bromfiets, auto of motorfiets op eigen gelegenheid de toertocht rijden. Dan zijn alleen entreekosten verschuldigd. Men ontvangt geen herinneringsvaantje en er is geen geplande tussenstop.

Covid richtlijnen
Met het grote aantal aan vierkante meters oppervlak van de Remigiuskerk als tentoonstellingsruimte en de ruimere indeling waarvoor is gekozen, kunnen bezoekers individueel met voldoende afstand doorstromen. De richtlijnen van de RIVM en de Museumvereniging zijn hierbij als maatstaf gehanteerd. De bezoekers wordt gevraagd de 1,5 meter te respecteren.

SOGK
De Remigiuskerk in Steenderen is zeven jaar geleden overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie en het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet en hoopt dat vele klassieke bromfiets-, auto- en motorliefhebbers de weg naar de prachtige Steenderense kerk als tijdelijke klassiekers-ontmoetingsplek zullen weten te vinden.

Openingstijden
De tentoonstelling in de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Steenderen is geopend zaterdag 10 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11 aug van 12.00  (niet eerder) tot 17.00 uur. Entree 5 euro per persoon, inclusief een keer koffie/thee. Kinderen onder 1 meter mogen gratis binnen.

Frans Miggelbrink, hier rijdend op een Solex, zal de expositie in de Remigiuskerk openen. Foto: Freek Miggelbrink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo