Tuinen de Wiersse zijn te bezoeken tijdens de open dagen. Foto: PR

Tuinen de Wiersse zijn te bezoeken tijdens de open dagen. Foto: PR

Open dagen in zomerse tuinen van De Wiersse

Algemeen

VORDEN - De betoverende tuinen van De Wiersse zijn ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap. Tijdens de open dagen op zondag 18 en 25 juli kunnen bezoekers deze 16 hectare historische en Rijksmonumentale tuinen in volle zomerse glorie ervaren. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur.

Achter het huis in het hooiland, waar ratelaar en knoopkruid veel vlinders en bijen aantrekken, zorgen de grote, strak geschoren taxuszuilen en het rechte pad van 500 meter voor een schitterend contrast tussen verwildering en scherpe lijnen. Clematis, kamperfoelie en oude klimrozen sieren de pergola. Het is een avontuur met verwevenheid van planten, struiken, bollen en klimmers. De ‘Wilde Tuin’ biedt wandelingen langs vijvers en beek, onder hoge bomen en door de 75 meter kronkelende berceau. Een onwaarschijnlijk hoge fontein glinstert in de zomerse sfeer. In de moestuin bloeien de kweekplanten tussen groenten en fruit.

De bezoeker ervaart bij De Wiersse tuinkunst zoals die in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap. De tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op De Wiersse overal merkbaar.

Entree is 7,50 euro, tickets online en aan de deur verkrijgbaar. Eenvoudige catering (koffie, thee, fris, cake) en toiletten aanwezig. Honden worden niet toegelaten. Kinderen tot 16 en vrienden van de Wiersse gratis. Voor andere openingstijden of groepsbezoek kijk op de website.


www.dewiersse.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo