<p>De leerlingen van De Driesprong vermaakten zich opperbest met de Koningsspelen. Foto: PR&nbsp;</p>

De leerlingen van De Driesprong vermaakten zich opperbest met de Koningsspelen. Foto: PR 

Kinderen vermaken zich opperbest bij Koningsspelen

RUURLO – De Koningsspelen waaraan onder meer dit jaar de Ruurlose basisscholen Kerst Zwart en De Driesprong vrijdag 23 april deelnamen werden dit jaar geopend op Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort, door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. De negende editie stond in het teken van ‘IK+JIJ=WIJ’ oftewel samen.

Door Jan Hendriksen

Deelnemende scholen bepaalden zelf hoe ze de Koningsspelen – binnen de geldende coronamaatregelen – veilig, maar toch feestelijk konden laten verlopen. Zo ging onder andere het Koningsontbijt op De Driesprong niet door, vond het hele programma buiten plaats en bleven de klassen in hun eigen cohort. Als alternatief begonnen de leerlingen van De Driesprong in hun eigen klas met een ontbijtspel en een ‘Koningsspelen’-werkboekje en in elke klas zongen de kinderen het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen.

In totaal namen dit jaar een recordaantal van bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6300 scholen deel aan de Koningsspelen. Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen, vond het mooi dat er in de huidige situatie een recordaantal kinderen deelnam aan deze aangepaste editie van de Koningsspelen. Het bewijst volgens Krajicek dat er behoefte is om samen te sporten. Vanaf de eerste editie in 2013 laten de scholen met de Koningsspelen ervaren dat gezond ontbijten en lekker bewegen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden