Zwolle weer oppermachtig in Achterhoekse klootschietcompetitie

RUURLO/GEESTEREN - Klootschietvereniging Zwolle was afgelopen weekeinde weer oppermachtig. Het eerste mannenteam liep afgelopen weekeinde opnieuw uit in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). Zij wisten als enige met minder dan vijftig schoten (49) het parkoers van KV Respelhoek (Geesteren) te overbruggen.

Respelhoek, de organisator van de achtste competitiewedstrijd, wist goed gebruik te maken van het thuisvoordeel. Het team behaalde met 55 schoten, weliswaar op gepaste afstand van de winnaar, een nette vierde plaats. De verschillen bij de achtervolgers waren sowieso gering. Zwolle 3 werd met 53 schoten tweede terwijl de verrassing van het weekend KV 't Broek 2 (Ruurlo) met 54 schoten en een derde plaats binnen kwam. Klein Dochteren (Lochem) en 't Broek 1 (Ruurlo) volgden beiden met 55 schoten op plaats vijf en zes. Hier zal in het Ruurlose kamp nog wel even over nagepraat zijn aangezien vorig jaar het tweede team van 't Broek in Geesteren ook van het eerste won. Eibergen gaf afgelopen weekend iets toe met 57 schoten en een achtste plaats. Onderlingen 1 (Haarlo) eindigde met 59 schoten op plaats negen.
In de tweede klasse was het spannend aan de kop. Maar liefst drie teams eindigden met 59 schoten bovenaan. 't Broek 3 ging met de dagwinst aan de haal door de meeste meters over de finish te gooien. Koploper Onderlingen 2 eindigde ditmaal als tweede net voor Eibergen 2. Heksenkring 1 (Barchem) deed het niet onverdienstelijk door met 63 schoten op een zesde plaats te eindigen. Dit was twee schoten en twee plaatsen beter dan Dijkhoek 1 (Borculo) dat achtste werd. De volgende competitieronde vindt op 1 en 2 februari plaats bij KV 't Broek in het Ruurlose Broek.

Meer berichten