Talloze automobilisten weten het Total Tankstation Kanters in Ruurlo te vinden. Foto: Jan Hendriksen
Talloze automobilisten weten het Total Tankstation Kanters in Ruurlo te vinden. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Total Kanters goedkoopste bemande tankstation

RUURLO – Ruurlo haalde eind vorig jaar het landelijke nieuws. Niet in negatief opzicht. In tegendeel zelfs. Het was een positief nieuwsfeit(je). Talloze media besteedde er aandacht aan. Total Tankstation Kanters in Ruurlo had namelijk de Slim Tanken Award 2019 van MultiTankcard in de wacht gesleept. Het is namelijk het goedkoopste tankstation in Nederland. Tankstation Kanters deelt de prijs met het Tango tankstation in Groenlo.

Door Jan Hendriksen

Beide tankstations leverden met een gemiddelde literprijs van 1,551 euro voor Euro 95 in 2019 namelijk de goedkoopste benzine in Nederland aan hun klanten. Daarmee lag de prijs van beide pompen tien cent lager dan de gemiddelde betaalde pompprijs in Nederland. In tegenstelling tot Total Tankstation Kanters is het tankstation van Tango in Groenlo een onbemand tankstation. Alle Nederlandse tankstations met tenminste 1.000 tankbeurten per jaar konden meedingen naar de Slim Tanken Award.

MultiTankcard stelde een top tien samen van de goedkoopste tankstations in Nederland in de periode januari tot en met november 2019. Het overzicht van de top tien geeft goed weer welke tankstations extra klanten willen trekken met de scherpste tarieven. Het is geen toeval dat de winnaars allebei vlakbij de grens gevestigd zijn, met een sterke prijsdruk van onze oosterburen.

Ook ziet men dat de meeste stations in de top tien buiten de dichtbevolkte Randstad gevestigd zijn. Dat tanken bij onbemande pompen goedkoper is, was al langer bekend. In de top tien is slechts één bemand tankstation te vinden: die van Total van Kanters in Ruurlo. En dat is best uniek. De gemiddelde literprijs van Euro 95 van alle tankstations lag in de periode januari tot en met november bij onbemande pompen gemiddeld zes cent lager dan bij bemande pompen: 1,61 euro per liter en opzichte van 1,67 euro per liter.

Er zijn overigens in Nederland ongeveer evenveel bemande als onbemande pompen. In de top tien eindigde het tankstation Tango in Borculo als derde. Jan Kanters van Total Ruurlo was blij met het nieuws, maar wilde er verder liever geen ruchtbaarheid aangeven.

Meer berichten