Het podium bij de teams uit groep 7. Foto: PR

Veel spelplezier bij Berkelland Schoolvolleybaltoernooi

Algemeen

BORCULO - Zo'n 120 leerlingen van 12 basisscholen uit Borculo, Haarlo, Neede, Rietmolen en Ruurlo met hun begeleiders en veel publiek, zorgden vrijdag in sporthal 't Timpke voor een sportieve, luidruchtige sfeer bij het Berkelland Schoolvolleybaltoernooi. De organisatie was in handen van Tornax uit Ruurlo en Kerkemeijer Gemini uit Borculo, die ook de scheidsrechters en tellers bij de wedstrijden leverden.

Om 09.00 uur begonnen 11 teams met leerlingen uit groep 7 en 15 teams met leerlingen uit groep 8 aan hun toernooi. Er werd fanatiek en met veel enthousiasme en inzet gevolleybald om de eer van hun school hoog te houden. Bij groep 7 werd de Heuvelschool uit Borculo kampioen voor de Alfrinkschool en de Tormijnschool uit Noordijk. Bij groep 8 werd de Tormijnschool uit Noordijk de winnaar voor de Kiezel en Kei en de Heuvelschool uit Borculo. Bij de prijsuitreiking kregen deze teams een mooie beker. De kampioenen mogen zich ook inschrijven voor de Gelderse Kampioenschappen die later dit jaar worden gehouden.
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Volgend jaar hopen zij op een nog grotere deelname van nog meer Berkellandse basisscholen.