In het verlengde van de verplaatsing van de Offroadrit is ook de KoverCross naar volgend jaar verplaatst. Foto: PR.
In het verlengde van de verplaatsing van de Offroadrit is ook de KoverCross naar volgend jaar verplaatst. Foto: PR. (Foto: )

Offroadrit Motorclub Ruurlo verplaatst

RUURLO – Door de strengere regelgeving rondom het zogenaamde 'vanggewas' heeft Motorclub Ruurlo helaas moeten besluiten om de jaarlijkse Offroad rit die gepland stond op zondag 27 oktober te verplaatsen naar het voorjaar van 2020. De nieuwe datum is zondag 1 maart.

Door Jan Hendriksen

Door de Europese regelgeving en wetten zijn boeren momenteel verplicht om binnen drie dagen na de maisoogst het land te bewerken en opnieuw in te zaaien met een zogenaamd 'vanggewas'. De mais heeft namelijk niet alle meststoffen uit de bodem opgenomen en het ingezaaide vanggewas zal de achtergebleven stikstoffen 'opvangen' zodat deze niet kunnen uitspoelen. Vanuit politiek Den Haag is te kennen gegeven dat het niet de bedoeling is dat deze wet typische plattelands-evenementen als autocross, motorcross, enduro en offroadritten dwarszit en achter de schermen wordt er door KNMV al druk overlegd over een uitzonderingsregeling voor onder meer enduro's en offroadritten. "Omdat deze regeling nog steeds niet officieel van kracht is hebben we als Motorclub Ruurlo besloten de Offroadrit voor dit jaar te verplaatsen naar zondag 1 maart 2020", zo verklaart voorzitter Frank Boode van Motorclub Ruurlo. Sinds 1972 organiseert Motorclub Ruurlo jaarlijks een offroadrit. Eenmaal eerder werd de rit die steevast eind oktober plaatsvindt afgelast. Toen waren natte terreinomstandigheden de redenen dat de rit geen doorgang vond.

In het verlengde van de verplaatsing van de Offroadrit is ook de KoverCross van Motorclub Ruurlo, die steevast een week voor de Offroadrit plaatsvindt, naar volgend jaar verplaatst. Frank Boode: "Evenals bij de Offroadrit hebben we ook hier te maken met de strengere regelgeving rondom het vanggewas. Er is gezocht naar een alternatieve locatie maar op dit moment is deze niet beschikbaar. Hierdoor heeft de Crosscommissie samen met het bestuur van Motorclub Ruurlo besloten om ook dit evenement af te gelasten. In het voorjaar van 2020 zal daarom alsnog ook de KoverCross worden georganiseerd."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden