Het team dat eerste werd bij de sportverkiezing. Foto: PR.
Het team dat eerste werd bij de sportverkiezing. Foto: PR. (Foto: )

RGV presteert goed op Flower-Cup 2019

RUURLO – In Aalsmeer werd zaterdag de 23e Flower-cup te gehouden waaraan door Tara Buitenhuis en Koen Winkelhorst van de Ruurlose gymnastiekvereniging werd deelgenomen. De Flower-cup is een groot internationaal trampolinetoernooi dat één keer in de twee jaar plaats vindt.De springers kwamen uit achttien verschillende landen.

Tara Buitenhuis (13 jaar) en Koen Winkelhorst (17 jaar) van RGV namen deel in de open klasse. Bij de dames waren er maar liefst 67 deelnemers en bij de heren 31 waarvan er acht een finale mochten springen. Voor Tara was dit de eerste keer, Koen had al twee keer eerder deelgenomen. Je moet aardig wat sprongen beheersen om hier aan deel te kunnen nemen. De wedstrijd was verdeeld in negen blokken. Tara was ingedeeld in blok 3, dat betekende dat zij al om 7.30 uur moest inspringen. De verplichte oefening ging heel goed, het was een strakke oefening netjes in het midden uitgevoerd. De oefening werd dan ook met mooie cijfers beloond. Op de TOF (Time Of Flight) behaalde zij een persoonlijk record. Ook de keuze oefening zag er netjes uit. Deze sprong zij zaterdag voor het eerst op een wedstrijd. Na haar blok stond Tara vierde, dat betekende dat zij al 32 springers achter zich had gelaten. Nu was het wachten op de volgende drie blokken, pas dan wist Tara of ze een finale mocht springen. Na blok 5 stond ze achtste met nog één blok te gaan. In het laatste blok werd ze door twee dames ingehaald. Jammer: net geen finale, maar wat een prestatie in zo'n groot deelnemersveld, tiende worden op een groot internationaal toernooi. Inmiddels had Koen Winkelhorst ook zijn oefeningen ingesprongen en was de beurt aan hem. Helaas ging het bij sprong vier al mis tijdens de verplichte oefening. Een finale zat er niet meer in. Zijn keuze-oefening wist hij wel tot een goed einde te brengen en dat leverde hem een mooi score op voor deze oefening. RGV kan echter weer terug kijken op een mooie wedstrijddag.

Jeugdsportploeg van het jaar
Na de wedstrijd kon men gelijk door naar Lochem voor de sportverkiezingen. Het team RGV 3-3 had zich in december naar een derde plaats gesprongen op het NK voor clubteams en was genomineerd voor Jeugdsportploeg in de gemeente Lochem. Deze avond werd de winnaar bekend gemaakt. Het genomineerde team bestaande uit Lotte de Vrught, Marlein Kapers, Lonneke Heijink en Nila Meulman moest het opnemen tegen LHC MB1 hockey dames en VIOS JB1 volleybal. De meiden van RGV werden echter tot ieders verbazing Jeugdsportploeg van het jaar.

Meer berichten