Zwolle ook winnaar elfde Achterhoekse klootschietcompetitiewedstrijd

RUURLO/HAARLO = Onder natte weersomstandigheden en met vlagen harde wind werd afgelopen weekeinde de elfde en voorlaatste wedstrijd uit de Achterhoekse klootschietcompetitie in Haarlo gespeeld.

Op parcours Hupsel kon de wind lekker te keer gaan over de kale vlaktes. Niet alle ploegen gingen hier even goed mee om. De mannen van KV 't Broek uit Ruurlo hadden hier relatief weinig last van en behaalde met 51 schoten de tweede plaats. Niet dat het veel uitmaakt want koploper Zwolle won wederom met een score van 49 schoten. De voorsprong van Zwolle is met nog een wedstrijd te gaan achttien schoten op Klein Dochteren (Lochem) dat met 53 schoten ditmaal vijfde werd. Het Geesterense Respelhoek had ook 53 schoten nodig en kan Klein Dochteren in de laatste wedstrijd nog achterhalen. Het verschil is maar twee schoten. De koplopers sloegen een klein gaatje maar daarachter waren de verschillen klein tijdens deze competitiewedstrijd. Eibergen deed het met 52 schoten goed en passeerde Zwolle 2 dat met 58 schoten en een negende plaats veel toegaf. In het tussenklassement is het verschil tussen Eibergen en Zwolle 2 maar drie schoten in het voordeel van Eibergen. Een gelopen race is het dus nog niet met één wedstrijd te gaan. 't Broek staat vast op de vierde plaats in het tussenklassement. Onderlingen (Haarlo) behaalde 56 schoten en eindigde op een zesde plaats. Een zelfde score behaalde het tweede team van 't Broek dat samen met Klein Dochteren 2 ruim voor Respelhoek 2 eindigden. Deze ploeg lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Tweede klasse
Het Borculose Dijkhoek had een redelijke dag door met 59 schoten op een vijfde plaats in de tweede klasse te eindigen. Dit was acht schoten meer dan winnaar Zwolle 3 dat wederom iedereen in de tweede klasse voor bleef. 't Broek 3 behaalde met 59 schoten de vierde plaats en staat nog maar twee schoten achter op Dijkhoek in deze klasse. In de laatste competitieronde zullen zij onderling uitmaken wie vijfde of zesde zal worden. Onderlingen 2 liep met 56 schoten een schot in op KV Heksenkring (Barchem) dat 57 schoten nodig had op het afwisselende parkoers. Heksenkring staat met een zelfde totaalscore gedeeld tweede. De volgende en laatste competitie is op zaterdag 6 april bij KV Eibergen. Voor een aantal ploegen valt er dus nog wat te halen.

Meer berichten