Onder aanvoering van locatiecoördinator Paul Knuivers trokken de leerlingen van De Driesprong luidruchtig een aantal keren rondom de school. Foto: Jan Hendriksen.
Onder aanvoering van locatiecoördinator Paul Knuivers trokken de leerlingen van De Driesprong luidruchtig een aantal keren rondom de school. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Luidruchtig protest leerlingen De Driesprong

RUURLO – Gewapend met zelfgemaakte spandoeken en met het indringende geluid van talloze vuvuzela's, fluitjes en drumstokken trokken vrijdagmorgen 15 maart alle leerlingen van de Ruurlose openbare basisschool De Driesprong in felgekleurde groene hesjes de nodige aandacht. Onder aanvoering van locatiecoördinator Paul Knuivers trokken de leerlingen van De Driesprong namelijk luidruchtig een aantal keren rondom de school. Tot bijna in het centrum van Ruurlo waren de 'protestgeluiden' van de leerlingen van de buitenschool aan de Batsdijk te horen.

Door Jan Hendriksen

De kinderen en onderwijzend personeel van De Driesprong kwamen vrijdagmorgen massaal in beweging en in actie om aandacht te vragen voor de stakingsdag in het onderwijs die in Den Haag plaatsvond. Vrijdag was De Driesprong echter gewoon geopend. "Om toch aandacht te geven aan de staking, hebben we op school samen met de kinderen verschillende ludieke acties en activiteiten bedacht en georganiseerd", zo verklaart Paul Knuivers terwijl hij boven op een zitbank klimt die op het speelplein staat om de kinderen toe te spreken.
Met als motto 'Het onderwijs is een hele mooie klus en zeker op OBS De Driesprong!' vertelt Knuivers de kinderen waarom deze actie wordt gevoerd. Evenals diverse andere basisscholen had De Driesprong er vrijdag voor gekozen om op een ludieke manier de actiedoelen voor de leerkrachten in het onderwijs te ondersteunen en niet om daadwerkelijk te gaan staken in Den Haag. "We maken ons ook zorgen, maar verkeren in een positie waarbij we niet een grote onderbezetting kennen. We zijn een klein team dat elkaar kan opvangen bij bijvoorbeeld ziekte. Daarnaast is er een grote betrokkenheid van ouders die op vrijwillige basis de handen uit de mouwen steken op deze relatief kleine school. En dat is een groot voorrecht", zo verklaart Knuivers de actie.

Voldoening
Helaas is er landelijk een negatief beeld over het werken in het onderwijs ontstaan, aldus Knuivers. Gelukkig merkt hij hier op De Driesprong niets van. "Daar is zeker op een kleine school als de onze geen sprake van. In tegendeel zelfs. Het kleinschalige heeft zo zijn voordelen." En zo ervaart ook Petra Brinkerink dat die al vele jaren tot het onderwijsteam van De Driesprong behoort. "We willen met deze actie een positief signaal afgeven. Het werken op De Driesprong geeft een grote voldoening."
Tijdens de actiedag werd er door de leerkrachten in de middagpauze wentelteefjes voor de leerlingen gebakken. Want wie staakt moet goed eten. Door leerlingen werden er cakes gebakken die zaterdag bestemd waren voor alle vrijwilligers die in het kader van de vrijwilligersactie NLdoet allerlei klusjes uitvoerden tijdens de 'klussenochtend' op de school.

Meer berichten