Kennismakingscursus bijenhouden

BERKELLAND - Wie geïnteresseerd is in het leven van bijen en geboeid door bloemen en planten in de eigen omgeving, zou ook plezier kunnen beleven aan bijen houden. Het is een hobby die je dichter bij de natuur brengt. De bijenhoudersvereniging Berkelland organiseert dit voorjaar een kennismakingscursus bijen houden. Deze kennismakingscursus is een ervaringsgerichte training met theorie- en praktijkbijeenkomsten in maart, april, mei en juni. De cursus bestaat uit drie theoriebijeenkomsten over bijen en alle zaken die je zou moeten weten om het gedrag van bijen een beetje te kunnen begrijpen.

De theorielessen worden gehouden op 6 en 20 maart en 3 april van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur en vinden plaats in het Zone College (voorheen het AOC Oost) in Borculo. Met de kennis opgedaan in deze theorielessen volgen een viertal praktijkbijeenkomsten waarin de cursist onder begeleiding in een bijenvolk gaat werken. De data voor de praktijklessen zijn: 13 april, 18 en 31 mei en 25 juni. De onkosten voor deze cursus bedragen rond de vijftig euro.
Wie interesse heeft in deze kennismakingscursus bijen houden of wie meer informatie wil, kan zich tot 17 maart melden via bhvberkelland@hotmail.com of bellen met 0545-472271.

Meer berichten