'Sophia's Lust leeft en blijft leven'

RUURLO – "Sophia's Lust leeft en blijft leven." Tot die conclusie kwam voorzitter Johan Lievestro van de 157-jarige Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust zaterdagavond tijdens het jaarlijkse Najaarsconcert in 't Ruurlose Kulturhus waarvoor de Ruurloërs dit jaar letterlijk en figuurlijk voor in de rij stonden. Bij binnenkomst moest er namelijk even gewacht worden voordat men de zaal in kon. Alle stoelen in de zaal waren bezet. Er moesten zelf enkele mensen in een rij langs de muur staan. En dat deed de muzikanten zichtbaar goed. Het leverde een afwisselende geanimeerde muzikale avond op.

Door Jan Hendriksen

Tijdens het concert nam zowel het harmonie- als jeugdorkest van Sophia's Lust evenals de slagwerkgroep De Volharding uit Borculo, waarmee Sophia's Lust een nauwe samenwerking onderhoud, het publiek mee naar het theater op Broadway. En daar hoorde ook een lekkernij bij. Iedere bezoeker kon een bakje 'knabbelnootjes' mee naar de tot theater ingerichte concertzaal nemen.

Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul opende het concert met het nummer 'The Lion King' uit de momenteel populaire musical The Lion King die op een originele wijze middels een korte eigen gemonteerde film door de muzikanten zelf werd aangekondigd. En dat gebeurde telkens bij elk nummer op soms verrassende wijze. Want naast muzikaal talent beschikt Sophia's Lust ook over acteertalent. 'Two Worlds' uit de musical Tarzan was het tweede nummer dat het orkest speelde. Vervolgens was het de beurt aan het jeugdorkest dat eveneens onder leiding van Mark ten Breul staat. En dat Sophia's Lust toekomst heeft bewees dit orkest. Met de nummers 'Colonel Hathi's March' uit de musical The Jungle Book en 'Hanukkah Holiday' liet Sophia's Lust horen dat er toekomst in Sophia's Lust zit. De 'tsunami' die de slagwerkgroep van De Volharding vervolgens onder leiding van instructeur Jan Kreunen liet horen maakte grote indruk. Een 'orkaan' aan geluid schalde door de theaterzaal tijdens de nummers 'Tsunami' en 'Triple Thirty'. Na de pauze opende het jeugdorkest met 'Beauty and the Beast' uit de gelijknamige musical. De tweede set van het harmonieorkest bestond uit de werken 'The Phantom of the Opera', 'The Mask of Zorro' en 'Les Miserables'. De slagwerkgroep presenteerde zich vervolgens op 'strakke' wijze nogmaals met de nummers 'Wasalaam' en het toepasselijke 'Always Drums'. Het harmonieorkest besloot het concert met verschillende nummers uit de musical 'Saturday nigt fever', 'Big Spender' uit de musical Sweet Charity en met als slotnummer 'Shall We Dance' uit 'On Your Toes'.

Huldiging
Tijdens het concert werden Thomas Roesink (trompettist), Koen Boswinkel (slagwerker) en Anna Kornelis (trompettist) gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap. Anna Kornelis werd middels een livestream met Jeruzalem, waar de Ruurlose momenteel voor een stage vertoefd, gefeliciteerd met haar jubileum. Wegens droevige familieomstandigheden was Kitty Enzerink (12,5 jaar) niet aanwezig tijdens de huldiging.

Meer berichten