De Vosheuvel won met 'What's Append' in de categorie grote wagens. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
De Vosheuvel won met 'What's Append' in de categorie grote wagens. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.

Publiek en jury vol lof over kwaliteit en creativiteit allegorische optocht

Algemeen

Oranjevereniging wil volgend jaar aantal deelnemers opkrikken

RUURLO – Zowel de jury als het publiek waren vol lof over de kwaliteit en de creativiteit van de deelnemers. Die waren in een groot aantal gevallen actueel en humoristisch. Wat de jury en het publiek opviel was dat het aantal 'nummers' dat afgelopen weekeinde aan de allegorische optocht in het kader van de Ruurlose Septemberfeesten van Oranjevereniging Ruurlo deelnam, geringer was dan vorig jaar. Die bestond in de vier categorieën uit zes kleine wagens, karretjes of loopgroepen, één fiets of enkeling, twee auto's met aanhanger en zeven grote wagens. Goed voor in totaal zestien 'startnummers'. Vijf minder dan vorig jaar. En dat mogen er zowel van de jury als van Oranjevereniging Ruurlo maar ook zeker van het publiek volgend jaar best wel wat meer zijn.

Door Jan Hendriksen

"We gaan als Optochtcommissie ons in de komende maanden beraden hoe we volgend jaar het aantal deelnemers weer wat omhoog kunnen krikken. Het is en blijft een feest van de Ruurlose bevolking. Zij geven aan of ze mee willen doen in onze optocht. We zijn enorm blij met de deelnemers van de afgelopen jaren. Ze hebben erg hun best gedaan om een kwalitatieve optocht neer te zetten. Hiervoor zijn we ze enorm dankbaar", zo verklaart Peter ten Berge namens de Optochtcommissie. Uiteraard wil Oranjevereniging Ruurlo graag de jeugd bij de optocht betrekken. Peter ten Berge: "Hiervoor hebben we de afgelopen jaren diverse initiatieven ondernomen. Helaas zonder het gewenste resultaat. Toch zullen we deze handschoen weer gaan oppakken en kijken of we een andere ingang kunnen vinden om de jeugd voor onze optocht te winnen. Ook de grote wagens blijven welkom. Zij kunnen de uitdaging aangaan met de gevestigde orde. Een grote uitdaging, maar het is te doen. Meedoen is naar onze mening belangrijker dan eerste worden. Het is een feest van en door de Ruurlose bevolking en dat willen we graag faciliteren. Daarom hier alvast onze oproep om in 2019 een leuk en actueel thema te bedenken en aan te melden voor onze optocht. We zullen dit belonen met onze optochtbonnen."

Winnaars
Winnaar in de categorie grote wagens werd de groep De Vosheuvel met als thema 'Whats's Append' met 104.5 punten. De groep mocht de wisselbeker behouden omdat men vorig jaar ook als winnaar werd uitgeroepen. Als tweede eindigde de groep Brouwershoek met hun creatie van 'The Adams Family' (102.5) en als derde de Brookse Buurtjes met als thema 'Sprookjes' (96.5). In de categorie auto met aanhanger won de de groep Bouwmeester de eerste prijs met wisselbeker met als thema 'We reizen de hele wereld rond' en in de categorie fiets of enkeling Jan Hendriksen met als thema 'In m'n eendje'. Hij was de enige deelnemer in deze categorie. In de categorie kleine wagens, karretjes of loopgroepen won de groep De Portretten met de 'Levende Bloemenbak' de eerste prijs met wisselbeker. In deze categorie was er een eerste prijs voor de kindercreatie voor Joost Beeftink (7) en Lars Dijkman (6) met als thema 'Brandweermiddag'. De Rinus Mulder Trofee werd gewonnen door Astrid en Lize Lenderlink met als thema 'We hebben een blaasprobleem'. Dankzij de mooie afwerking en de leuke interactie met het publiek won de groep van I. Wopereis met als thema 'De Reurlse mijn' de ROV (Ruurlose Ondernemers Vereniging)-prijs. Voor alle uitslagen: zie de website: www.oranjevereniging-ruurlo.nl.

De Levende bloembakken van De Portretten won in de categorie kleine wagens of loopgroepen. Foto: Oranjevereniging Ruurlo,
Een eerste prijs bij de kinderen was er voor Joost Beeftink en Lars Dijkman met als thema 'Brandweermiddag'. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
De groep DENT won met De Reurlse mijn' de ROV prijs. Foto: Oranjevereniging Ruurlo. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
Groep Bouwmeester won met 'We reizen de hele wereld rond' in de categorie auto met aanhanger. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
De Muldertrofee was voor Astrid en Lize Lenderink met 'We hebben een blaasprobleen'. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
Jan Hendriksen won de categorie fiets of enkeling met 'In m'n eendje'. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant