Bennie Jolink tijdens het jubileum van Normaal op Hemelvaartsdag in Lochem. Foto: Achterhoekfoto.nl
Bennie Jolink tijdens het jubileum van Normaal op Hemelvaartsdag in Lochem. Foto: Achterhoekfoto.nl

Opname Bennie Jolink in Slingelandziekenhuis serieuze zaak

Algemeen

Achterhoek - Anhangers raakten al enigszins ongerust, of wisten niet precies wat ze er van denken moesten. De berichtgeving in de media afgelopen dinsdag en woensdag over de opname van Bennie Jolink in het Slingelandziekenhuis in Doetinchem zorgde voor vele reacties. De frontman zou toch wel aanwezig kunnen zijn op zijn eigen afscheidsfeestje? Het zou toch niet dat….? In de media werd verkondigd als zou het om een preventieve opname gaan, om Bennie klaar te stomen voor het afscheidsconcert van aanstaande zaterdag in het Gelredome in Arnhem. Niets blijkt echter minder waar. De opname van Bennie was zeer noodzakelijk zelfs. Bennie reageert vanuit het Slingelandziekenhuis, middels zijn facebookpagina verbolgen op de berichtgeving over zijn zogenaamde 'preventieve' opname.

Door Henri Walterbos

"Hier in het Slingelandziekenhuis is grote verontwaardiging ontstaan over een artikel en de reacties op Internet daarop. Die laatste lees ik niet, ik zou niet weten hoe dat moet, maar ik hoor het wel natuurlijk. Er wordt gesuggereerd dat ik hier een beetje lig te genieten van een luxe voorkeursbehandeling. Het tegendeel is waar! Vrijdagmiddag moest ik een interview met Trouw afbreken omdat ik onmiddellijk opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Dat was GVD nodig en niet voor mijn lol. Ik liep helemaal vast en was dodelijk bezorgd dat ik zaterdag niet in staat zou zijn om op te kunnen treden. Ik ben het team van de longafdeling superdankbaar dat ze er alles aan gedaan hebben om mij zover op te lappen dat ik er nu vol vertrouwen heen ga en met behulp van adviezen, pufjes en pillen (doping, haha?) het optreden zal kunnen afmaken. Dat me dat veel moeite zal kosten, is het hele jaar al zo en daar lig ik nu niet wakker van. Tot zaterdag, ONMUNDIG HEAVIG HØKEN!!!!!!!!!", aldus een weer ouderwets strijdbare Bennie Jolink.

Voorbereidingen
Ronnie Degen, manager van Normaal, bevestigt woensdagmiddag desgevraagd de lezing van Bennie aan deze krant. "De opname van Bennie was een zeer serieuze zaak. De astma speelde hem weer een keer behoorlijk op. Zodanig dat de vooruitzichten zo slecht waren dat hij vrijdag direct opgenomen moest worden, maar het gaat nu weer goed met Bennie", voegt hij er direct aan toe. "Hij mag snel weer naar huis en verder met de voorbereidingen. Hij wil het gewoon goed doen".
Alles staat klaar in het Gelredome voor de repetities, volgens Degen. "Morgen gaan we uitgebreid repeteren. Daarna breken we alles weer af omdat er vrijdagavond nog gevoetbald wordt in het stadion, Vitesse-FC Twente, maar dat is nu eenmaal niet anders. Na de wedstrijd zetten we alles er weer in en maken er zaterdag een geweldig feest van met zijn allen", kijkt Degen vooruit. Over het programma, naast optredens van bevriende bands Rowwen Heze en De Kast, wil hij weinig kwijt. "Het wordt een avond vol verrassingen" weet de manager. "Meer zeg ik niet", lacht hij. "Alles wat we verzonnen hebben gaat door". Wel vertelt hij dat er zaterdagavond ook nog stil gestaan wordt bij het nummer 'En dan kan ik niks,' dat deze week gereleased werd in de sobere uitvoering van het nummer van de cd 'Halve soul, helemoal høken , en waarbij de opbrengsten ten goede komen aan het KWF, oftewel de kankerbestrijding. Het nummer is te downloaden of zal spoedig gedownload kunnen worden via de bekende downloadkanalen, en op Spotify te beluisteren zijn.

Bijna uitverkocht
Normaal zal zijn laatste optreden afwerken in een uitverkocht Gelredome, zo verwacht Ronnie. "Er zijn nog slechts enkele tientallen kaarten verkrijgbaar, maar ik verwacht dat we donderdag een bericht uit kunnen doen dat we uitverkocht zijn."
Onlangs kon het toeschouwersaantal nog uitgebreid worden, zo wist Bennie toen zelf te melden. "Er kunnen 3000 mensen meer in dan aanvankelijk berekend. Het podium wordt iets aangepast", vertelde Bennie al. Ook over het programma is de frontman verheugd, liet hij toen weten. "Met zowel De Kast als Rowwen Heze hebben we goede contacten opgebouwd in de loop der jaren. De Kast treedt een paar keer per jaar op bij gelegenheid geloof ik, dus dat is mooi dat ze bij ons komen spelen. Met Rowwen Heze hebben we afgelopen jaar nog samen de single 'Gries' uitgebracht en hebben we op elkaars jubileumoptreden gespeeld. Zij speelden op ons 40-jarig jubileum in Lochem en wij onlangs op hun 30-jarig jubileum. Dat hebben we op deze manier mooi met gesloten beurzen kunnen doen. Mooi dat dat zo kan."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo