Sinds begin april kon er op zaterdag papier worden gebracht in de containers op de Venterkamp.  Foto: Jan Hendriksen
Sinds begin april kon er op zaterdag papier worden gebracht in de containers op de Venterkamp. Foto: Jan Hendriksen

WonderWijs en VV Ruurlo pakken de draad weer op

Algemeen

RUURLO – Vanaf deze week halen basisschool WonderWijs en voetbalvereniging Ruurlo weer huis aan huis oud papier op in de bebouwde kom van Ruurlo. De eerste huis-aan-huisinzameling door WonderWijs is op zaterdag 13 juni, die door VV Ruurlo op zaterdag 27 juni. De gemeente Berkelland heeft aangegeven dat de oud-papierinzameling weer van start kan gaan.

Door Jan Hendriksen

Door de maatregelen in verband met het corona virus werd er vanaf eind maart geen oud papier meer huis een huis ingezameld met perskraakwagens en met auto's met aanhanger door VV Ruurlo en WonderWijs. Tevens was er door afsluiting van sportpark ‘t Rikkelder ook geen gelegenheid om oud papier te brengen aan de Fürstenauerstraat. Sinds begin april boden WonderWijs en VV Ruurlo gelegenheid om elke zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur papier te storten in containers die aan de Spoorstraat op bedrijventerrein De Venterkamp werden opgesteld. Die mogelijkheid wordt nog tot en met zaterdag 13 juni geboden; ook kan men nog terecht bij de firma Sturris aan de Slootsdijk in Ruurlo. “En daar werd door menige Ruurloër gebruik van gemaakt. Bijna elke zaterdag raakten de twee containers aan de Spoorstraat overvol met oud papier. Heinhuis Recycling Ruurlo verleende daarbij medewerking door met een grote kraan de papierhoeveelheid op gezette tijden aan te drukken. Zonder hen hadden we een probleem gehad met de hoeveelheid”, zo verklaren de oud-papiercoördinatoren Ron Roekevisch van WonderWijs en Jan Hendriksen van VV Ruurlo. De coronacrisis heeft tot een intensievere samenwerking geleid tussen WonderWijs en VV Ruurlo. “We onderhielden al de nodige onderlinge contacten. Maar ze zijn door deze situatie versterkt”, aldus Ron Roekevisch.

De eerste inzameling in de bebouwde kom van Ruurlo is dus op zaterdag 13 juni, door Wonderwijs; VV Ruurlo zamelt in op 27 juni en vanaf zaterdag 20 juni is het weer mogelijk om elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud papier te brengen op sportpark ‘t Rikkelder van VV Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant