Al op meer dan 150 locaties in Ruurlo staan beren achter het raam in het kader van de Berenjacht. Foto: PR.
Al op meer dan 150 locaties in Ruurlo staan beren achter het raam in het kader van de Berenjacht. Foto: PR.

Op berenjacht in Ruurlo

Algemeen

BERKELLAND - Ze schieten her en der als paddenstoelen uit de grond in ons land: de Berenjacht-routes in menig dorp en stad. Zo ook in Ruurlo waar Rianne Kerkwijk er afgelopen vrijdagavond een speciale facebook-groep voor in het leven riep: "Ik dacht dit is ook wel leuk voor Ruurlo." In Borculo is een zelfde soort initiatief van de grond gekomen, met de facebookpagina: Berenjacht Geesteren / Borculo en Neede.

Door Jan Hendriksen

Het idee achter de Berenjacht-routes is dat mensen beren voor het raam zetten zodat kinderen in deze moeilijke corona-tijd een leuke buitenspeurtocht kunnen houden. "Ook ik heb twee jonge kinderen die nu noodgedwongen thuis zitten en zich soms ook wel echt beginnen te vervelen. Gelukkig hebben ze wel een leeftijd dat ze zichzelf kunnen vermaken en ook met de buurkinderen op straat kunnen spelen. Maar toch", zo verklaart Rianne Kerkwijk het initiatief. Ook volwassen kunnen meedoen.
De formule is heel eenvoudig. Iedereen kan een foto van de beer achter zijn of haar raam plaatsen op de facebookpagina's. Dan wordt men
opgenomen in de route. De Kerst Zwartschool en CBS Wonderwijs hebben zich ook aangemeld. Zelfs een aantal ondernemers heeft een beer in de etalage staan. Met af en toe een extraatje: zo kunnen kinderen bij de plaatselijke slager een kleurplaat en een stukje worst halen en heeft een onderneemster in creatieve artikelen een setje met bellenblaas en stoepkrijt voor de kinderen buiten staan."
Er worden verschillende beren geplaatst. Soms alleen en soms gezellig in groepjes, groot en klein. De oudste beer is tot nu toe 65 jaar oud. "Het is gewoon leuk om samen met de kinderen als gezin een route te lopen. Daarbij rekenen we erop dat iedereen de richtlijnen van het RIVM in acht neemt", zo verklaren de initiatiefnemers tot slot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant