Tess Gotink wist met een een eerste plaats op balk, een tweede plaats op brug en een derde cijfer op sprong het goud mee naar huis te nemen. Foto: PR.
Tess Gotink wist met een een eerste plaats op balk, een tweede plaats op brug en een derde cijfer op sprong het goud mee naar huis te nemen. Foto: PR.

Turngoud voor Tess Gotink

Algemeen

RUURLO - In Didam werd zaterdag 15 februari de tweede plaatsingswedstrijd geturnd in de vijfde divisie Oost. Tess Gotink van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV die uitkomt op het niveau jeugd D2 ging de eerste wedstrijd met zilver naar huis. Deze keer wist ze met een een eerste plaats op balk, een tweede plaats op brug en een derde cijfer op sprong het goud te veroveren.

Ook Inte Smeerdijk, die in de vorige wedstrijd het goud pakte, deed het netjes. Zij werd vierde.
Bij de senioren was er een groot deelnemersveld. Hier streden dertig turnsters om het eremetaal. Aafke Hogevonder wist zich naar een vijfde plek te turnen met een mooie tweede plaats op de brug. Noortje de Jong, die door ziekte de eerste wedstrijd moest missen werd vijftiende.

Bij de jongste deelnemers deed Lynn Brundel mee voor de RGV. Zij eindigde in het deelnemersveld in de middenmoot op een vijftiende plaats. Nienke Groote Haar en Richelle Haitink turnden in de klasse jeugd 2 supplement G. Hier wist Nienke de dertiende plaats te bezetten en Richelle de negentiende.
Na de volgende wedstrijd, op 21 maart in Doetinchem, zal bekend worden gemaakt wie zich hebben geplaatst voor de finale. De beste twee geturnde wedstrijden tellen mee voor plaatsing.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant