BIEBlab Kunstwijs zet kinderen aan het werk

Algemeen

BERKELLAND - BIEBlab Kunstwijs heeft begin oktober weer twee activiteiten op het programma staan, een in Ruurlo en een in Eibergen.

Op woensdag 2 oktober kunnen kinderen van 9 tot 14 jaar terecht bij BIEBlab in Ruurlo, waar ze met een 3D-printer hun eigen sleutelhanger kunnen maken. Via de computer maken zij met behulp van het programma Tinkercad een ontwerp voor een sleutelhanger met hun eigen naam erin. Die krijgen ze niet meteen mee naar huis want het printen in 3D kost enige tijd. Ze krijgen bericht zodra het resultaat kan worden opgehaald. Deze activiteit duurt van 15.30 tot 17.30 uur.
In Eibergen gaan twee dagen later (4 oktober) kinderen van dezelfde leeftijd aan de slag met het maken van een thermometer met de micro:bit. Bij deze expeditie leren zij stapsgewijs hoe ze met een superleuke kleine computer (de micro:bit) een slimme thermometer kunnen programmeren, die vertelt welke kleren je het beste vandaag kunt aantrekken. Ook deze activiteit is van 15.30 tot 17.30 uur.
Deelname kost 2,50 euro. Opgeven is mogelijk op de website van BIEBlab Kunstwijs, een samenwerking tussen 'Muziek en Kunstwijs' en de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Wees er wel snel bij, want het aantal beschikbare plekken is beperkt.

www.oostachterhoek.nl/BIEBlab

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant