Foto: PR.
Foto: PR.

Kalmar FF lijkt de te kloppen ploeg bij 35ste Karel Stegeman Toernooi

Algemeen

RUURLO – Als de voortekenen niet bedriegen dan moet de winnaar van het Karel Stegeman Toernooi 2018, het Zweedse Kalmar FF, ook tijdens de komende editie van het toernooi dat van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni op sportpark 't Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo tot de favorieten gerekend worden.

Voorafgaand aan het huidige seizoen won het team uit Kalmar de Zweedse beker door AIK in de finale te verslaan en in de competitie, de U19 Allsvenskan Södra, staan de roodhemden, na tien gespeelde wedstrijden fier aan kop. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er acht gewonnen, werd één keer gelijkgespeeld en één keer verloren en KFF scoorde maar liefst 37 keer met een doelsaldo van +25. Of deze goede vorm de tweede toernooizege op rij gaat opleveren is uiteraard nog maar de vraag. Maar de overige deelnemers doen er goed aan Kalmar FF zeer serieus te nemen.

Toernooi voor onder 19-teams belooft fraai voetbal

Zo op het eerste oog lijken de grootste concurrenten voor de Zweden uit Midden-Europa te komen. Zowel het Poolse WKS Slask Wroclaw als SK Slovan Bratislava (Slowakije) en SK Sigma Olomouc uit Tsjechië doen het momenteel voortreffelijk in de competitie. Met nog een paar wedstrijden te gaan is Slask Wroclaw verzekerd van plaats twee, lijkt Sigma Olomouc, één wedstrijd voor het einde van het seizoen, als derde te eindigen en doet Slovan Bratislava zelfs een zeer serieuze gooi naar het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het team uit Bratislava een voorsprong van zes punten op Spartak Trnava, dat overigens wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Slask Wroclaw en Sigma Olomouc, dat vorig jaar Tsjechisch kampioen werd en daardoor het afgelopen seizoen zeer verdienstelijk aan de UEFA Youth League deelnam, debuteren op het KST. Slovan Bratislava debuteerde vorig jaar met een vijfde plaats.

Lage landen
Sparta Rotterdam en het Belgische KV Mechelen, die de afgelopen jaren altijd goed gepresteerd hebben in Ruurlo, zullen ook deze editie in staat geacht moeten worden om zich in de strijd om de Karel Stegeman Cup te mengen. Het afgelopen seizoen hebben beide teams zich in de competitie niet in de strijd om het kampioenschap kunnen mengen, maar zowel Sparta als KV Mechelen wisten zich voor het komende seizoen vrij gemakkelijk te kwalificeren voor een plaats in de hoogste divisie.

Dit laatste geldt ook voor het debuterende Heerenveen. De Friezen eindigden onlangs als vierde in de Eerste Divisie en spelen daardoor na de zomer opnieuw in de Eredivisie.

De Graafschap werd in dezelfde competitie als Heerenveen negende en voorlaatste en moet daarom komend seizoen genoegen nemen met een plaats in de Eerste Divisie. Heerenveen komt met een relatief jonge, maar talentvolle ploeg naar Ruurlo. Wie weet kunnen ze verrassen. De Graafschap zal er alles aan gelegen zijn het Achterhoekse publiek niet teleur te stellen.

Trio uit Scandinavië
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door het Zweedse Halmstads BK en twee teams uit Denemarken, Odense BK en AC Horsens. Halmstad eindige vorig jaar als vierde op het KST en Horsens werd achtste. Debutant Odense BK staat in de competitie op de zevende plaats en voert daarmee het 'rechter rijtje' aan. De club beschikt over een gerenommeerde jeugdopleiding en het U19 team heeft de afgelopen jaren binnen en buiten Denemarken een aantal aansprekende internationale toernooien weten te winnen. Die lijn zullen ze in Ruurlo ongetwijfeld willen doortrekken.

Stand-in
Halmstads BK presteert in de competitie tot nu toe ondermaats, maar heeft de laatste jaren op het KST een sterk stijgende lijn laten zien. De Zweden zullen zich hierdoor ongetwijfeld gesterkt voelen. AC Horsens, dat net als vorig jaar bereid was om op het laatst als stand-in naar ons land af te reizen, staat met een volledig nieuw team en met nog één wedstrijd te gaan op de tweede plaats in de U19 Drenge Divisionen (tweede niveau), drie punten achter koploper AB. Beide teams ontmoeten elkaar in de laatste competitiewedstrijd in Horsens. Horsens zou dus nog als kampioen het Ruurlose strijdperk kunnen betreden.

Aanvangstijden
Zaterdag 8 juni beginnen de eerst poule wedstrijden om 13.00 uur. De laatste poule wedstrijden worden zaterdag om 17.35 uur gespeeld. Zondag (eerste pinksterdag) beginnen de eerste wedstrijden om 10.00 uur en de laatste om 17.20 uur. Maandag (tweede pinksterdag) beginnen de eerste plaatsingswedstrijden om 10.00 uur. De finale wordt op deze maandag om 16.00 uur gespeeld.

Toeschouwers hebben gratis entree. in de omgeving van het sportpark is voldoende parkeerruimte voor auto's. Ook is er een ruime fietsenstalling beschikbaar bij het complex.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant