Burgemeester Joost van Oostrum  bracht op Koningsdag een bezoek aan de bewoners van De Bundeling. Foto: Jan Hendriksen
Burgemeester Joost van Oostrum bracht op Koningsdag een bezoek aan de bewoners van De Bundeling. Foto: Jan Hendriksen

Koningsdag Ruurlo: gezellig ondanks ontbreken 'Oranjezonnetje'

Algemeen

RUURLO – Natuurlijk werd er traditioneel bij de koffie op Oranjegebak getrakteerd en werd er een toost uitgebracht met een Oranjebittertje. Nog voordat Koning Willem Alexander op Koningsdag in Amersfoort arriveerde, waar hij dit jaar zijn 52ste verjaardag met de Koninklijke familie vierde, had burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland samen met de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling al een 'toast' op de Koning uitgebracht en in Ruurlo Koningsdag officieel voor geopend verklaard.

Door Jan Hendriksen

Op dat moment was het schoolvoetbaltoernooi voor de Ruurlose basisscholen op sportpark 't Rikkelder al druk gaande. Oranjevereniging Ruurlo had dit jaar ingezet op meer kinderactiviteiten in het centrum van het dorp. En ondanks enkele regendruppels en een ontbrekend 'Oranjezonnetje' was het een gezellige bedoening. Floris (6) en Silvijn (9) Taken hadden strategisch midden op de Dorpsstraat bij café-restaurant De Keizerskroon hun overtollige speelgoed uitgestald op een mooi oranje kleed. En dat leverde de nodige belangstelling op. Naast de kKindermarkt konden de kinderen meedoen aan een stoeptekenwedstrijd die in de gehele Dorpsstraat plaatsvond. En dat leverde zeer creatieve werken op die door Joke van de Heijden en Hilda Haselberg werden gejureerd. In de jongste categorie wonnen Jens (2), Lotte (4) en Wouter (4) een abonnement op Speel-o-theek De Dobbelsteen. In de categorie zes tot twaalf jaar ontvingen Emmelie (8), Carlijn (11), Tim (8), Pip (5) en Lola (9) en Justin (9) een schilder- en knutselworkshop bij Hilda Haselberg. De prijswinnaars kunnen zich melden bij de Oranjevereniging Ruurlo via info@oranjeverenigingruurlo.nl. Verder was er een fotopuzzeltocht waarbij de kinderen de slagzin 'Reurle Neugt Oe' konden zoeken en vinden. Naast deze wedstrijden konden kinderen zich lekker uitleven op een springkussen of zich laten schminken. Verder verzorgden leden van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV trampolinedemonstraties op het Kerkplein en trad goochelaar Bertus Koorevaar op. De aangekondigde fietstocht van Buurtvereniging 't Broek en Omstreken werd wegens de minder goede weersomstandigheden afgelast. De wandeltochten die VVV Ruurlo had uitgezet kenden een minimale belangstelling.

Koningsdag Ruurlo werd traditioneel door KunstKring Ruurlo afgesloten met een Oranjeconcert in de theaterzaal van 't Kulturhus met dit jaar de medewerking van de band Nodox, met blues, country, rock-'n-roll en een vleugje jazzmuziek. Nieuw dit jaar was dat Oranjevereniging Ruurlo in samenwerking met café-restaurant De Tapperij het programma al op vrijdagavond 26 april met een Koningsnacht begon met de Daltons Showband. En dat leverde een gezellige goed bezette zaal op.

Floris en Silvijn Taken hadden strategisch midden op de Dorpsstraat hun overtollige speelgoed uitgestald.  Foto: Jan Hendriksen
Naast de Kindermarkt konden de kinderen meedoen aan een stoeptekenwedstrijd. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant