Klootschiettoernooi KV 't Broekop Varsselring

Algemeen

RUURLO/HENGELO – De Ruurlose klootschietvereniging 't Broek houdt zondag 19 mei voor de tweede maal een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G). Op het 'gladde' brede en 'technische' motorcircuit kunnen de klootschieters namelijk perfect uit de voeten. "Een mooier parcours is niet denkbaar", aldus de Ruurlose klootschietvereniging.

Door Jan Hendriksen

Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit, waar in het weekeinde van 11 en 12 mei internationale wegracewedstrijden plaatsvinden, zal op zondag 19 mei speciaal voor de klootschieters verkeersluw worden gemaakt. "We hopen dit jaar op nog meer deelnemers dan vorig jaar. Mede op verzoek van Twentse klootschieters hebben we het toernooi van zaterdag naar zondag verplaatst", zo verklaart Annerie Hoffmann van KV 't Broek. De eerste wedstrijden starten zondag 19 mei om 10.00 uur nabij de Varsselse molen waarna de klassen elkaar snel zullen opvolgen. Naast de deelname in de verschillende mannen-, vrouwen- en gemengde klassen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) kan men ook deelnemen in de vrije mannen-, vrouwen- en gemengde klasse en de speciaal ingestelde 55+ klasse.

Opgave
Een team moet uit tenminste drie personen en mag maximaal uit vijf personen bestaan. In de gemengde klasse bestaat een team uit minimaal één vrouw. En in de vrije klasse mag maximaal één persoon per team lid van de NKB zijn. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per team die men kan voldoen op de wedstrijddag. De mogelijkheid bestaat om materiaal te huren. Het inschrijfgeld bedraagt dan vijftien euro per team waarbij men twee ballen en een hark ontvangt. Bij verlies van een kloot zal er een vergoeding in rekening worden gebracht. Opgave is tot en met zondag 5 mei mogelijk via het e-mailadres toernooikvtbroek@gmail.com. Verzamellocatie voor het toernooi is evenals vorig jaar Eetcafé De Veldhoek aan de Varsselseweg in Veldhoek van waaruit men naar de Varsselring vertrekt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant