Een deel van tuin De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2.  Foto: PR
Een deel van tuin De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2. Foto: PR

Drie open tuinen in Ruurlo op 1 en 2 september

Algemeen

RUURLO – Een drietal tuinliefhebbers in Ruurlo stellen, na het succes van de voorgaande jaren, hun privétuin opnieuw open voor tuinliefhebbers. Het zijn drie totaal verschillende tuinen. Het betreft D'n Uuthook, Hof te Ruurlo en De Valk op zaterdag 1 en zondag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur. Veel bloemen en planten zijn uitgebloeid maar sommige planten beginnen pas. De drie tuinen liggen in een driehoek ongeveer zes kilometer uit elkaar, dus zijn geschikt als doel voor een fietstocht.

D'n Uuthook
Tuin D'n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in Ruurlo is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ongeveer vierduizend vierkante meter, die in drie gedeelten is aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders waar in een grote variatie van planten, zowel bekend als onbekend. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het koffieheuksken die is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Entree 3,50 euro per persoon inclusief koffie of thee.

De Valk
De tuin De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantisch landschappelijke tuin van ruim vijfduizend vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee. Het is een tuin waar men heerlijk door heen kan dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig. Ook is men welkom onder de 'berg' waar men heerlijk kan zitten genieten. Entree; 2,50 euro inclusief koffie/thee.

Hof te Ruurlo
De tuin Hof te Ruurlo van Marcel Borkus en Wim Geurink aan de Borucloseweg 40 in de bebouwde kom van Ruurlo is elfhonderd vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 575 verschillende soorten Hosta's. Ook zijn er veel een jarigen gebruikt. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder andere. de Hosta's, staan in potten (ongeveer 600) zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo is te vinden naast de molen Agneta. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De drie tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, en kinderwagen. Honden zijn niet toegestaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant