De Oltwater Arena wordt deze week geprepareerd voor de Tractorpulling wedstrijden. Foto: Jan Gotink
De Oltwater Arena wordt deze week geprepareerd voor de Tractorpulling wedstrijden. Foto: Jan Gotink

Tractorpullingcommissie Brouwershoek klaar voor trekkertrekspektakel

Algemeen

RUURLO – De Tractorpullingcommissie van Buurtvereniging Brouwershoek is achter de schermen in de afgelopen maanden volop bezig geweest met de organisatie van de vijftiende editie van Tractorpulling Ruurlo. Het spektakel evenement vindt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli wederom plaats in de Oltwater-Arena. De 'Arena' vormt de thuisbasis van het Red Devil Tractorpullingteam van Wim Hendriksen die ook enkele demonstraties zal verzorgen.

Door Jan Hendriksen

"We gaan weer ons uiterste best doen om er een supergezellig en sportief weekend van te maken en hopen dat de weergoden ons dit jaar weer goed gezind zijn. Zoals de trekkertrek liefhebbers inmiddels van ons gewend zijn wordt er weer op twee kleibanen getrokken. De wedstrijd van zondag telt mee voor de competitie van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA). En de sleepwagens De Stille Wille en Buurman en Buurman zullen proberen om het de deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken", zo verklaart Martijn Nijenhuis van de Tractorpullingcommissie Brouwershoek Ruurlo. Zaterdagavond wordt er vanaf 17.30 uur per deelnemer een maal getrokken en de drie beste deelnemers gaan nog een keer de baan op om zo de winnaar te bepalen. Zondags wordt er vanaf 9.30 uur door alle deelnemers wel tweemaal getrokken per klasse. Het team van de sleepwagen Stille Wille zal weer een paar Old-Stock tractors meebrengen om hiermee enkele demonstraties te kunnen geven. Voor de 'pullers' die zowel zaterdag als zondag deelnemen wordt er aan 't Oltwater een camping ingericht. Zaterdagavond vindt in de veldschuur van boerderij 't Oltwater natuurlijk weer het Trekkersbal plaats waar tot in de late uurtjes gefeest wordt. Martijn Nijenhuis; "We gaan ons best doen om er weer een knalfeest van te maken met goeie muziek verzorgd door onze huis DJ Alex. En 's nachts wordt het evenemententerrein weer streng bewaakt zodat de deelnemers rustig de tractoren kunnen laten staan voor de wedstrijden op de zondag."

Vermakelijkheden
Voor de kinderen zijn er weer diverse vermakelijkheden op het terrein aanwezig. Deze zullen evenals verleden jaar weer centraal op het terrein opgezet worden zodat de ouders zowel de wedstrijden kunnen volgen, als de kids in de gaten kunnen houden. Zo is er een springkussen en een skeltertrekbaan waar de kinderen ook hun eigen wedstrijd kunnen houden.
Op de website www.tractorpullingruurlo.nl n op de facebookpagina van Tractorpulling Ruurlo kan men op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de lijst van deelnemers.


www.tractorpullingruurlo.nl
Facebook Tractorpulling Ruurlo


Drie week-eindevluchten PV Roderlo

RUURLO – Voor de leden van Postduivenvereniging Roderlo waren er zaterdag 23 juni meerdere vluchten te vervliegen. Zo vond de meerdaagse fondvlucht vanuit Periquex plaats, voor de eendaagse fond werden de duiven vanuit Chateaudun gelost en voor de midfond vanuit Peronne, allen uit Frankrijk.

De vlucht vanuit Periquex voor de Fond werden de duiven vrijdagmiddag om 14.00 uur gelost. De afstand op deze vlucht was 877 kilometer. De eerste duif werd om 12.28 uur geklokt door Han Ter Maat. De uitslag: J.H. Ter Maat 1-2; H.A.M. Brundel 3.
De Eendaagse fondvlucht werd vervlogen vanuit Chateaudun. De duiven werden om 7.00 uur gelost. De afstand op deze vlucht was 575 kilometer. De eerste duif werd om 15.33 uur geklokt door het Team. Wopereis (Guus en Merijn). De uitslag: Team. Wopereis 1-2-3-5-8; J.H.J. Meulenveld 4-6-7-9-10. Voor de Midfond werd de vlucht vervlogen vanuit Peronne. De duiven werden om 8.15 uur gelost. De afstand op deze vlucht was 344 kilometer. De eerste duif werd om 12.50 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-4-7-13-14-18; Gebr. Meulenveld 2-3-6-12-15-20-22; H.J. Heineman 5-8-16-17-19-21-23-25; Team. Wopereis 9-10-11-24.
Zaterdag 16 juni was de klassieker vlucht voor de meerdaagse Fond liefhebbers vanuit St. Vincent onder in Frankrijk. De afstand voor deze vlucht bedroeg maar liefst 1102 kilometer. De duiven werden vrijdag middag om 14.15 uur gelost. Op deze vlucht moet men duiven hebben die goed over deze afstanden kunnen vliegen. De eerste duif werd om 12.28 uur geklokt door J.H. Ter Maat. De uitslag op de vlucht was: J.H. Ter Maat 1; H.A.M Brundel 2-3.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant