Op het Kerkplein vond 's middags een Kindermarkt plaats waar tientallen kinderen hun overtollige speelgoed te koop aanboden. Foto: PR.
Op het Kerkplein vond 's middags een Kindermarkt plaats waar tientallen kinderen hun overtollige speelgoed te koop aanboden. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Gezellige Koningsdag Ruurlo smaakt naar meer, én meer

Algemeen

RUURLO – "Onze wens is dat het programma van Koningsdag 2019 grootser van opzet zal zijn." Dat bevestigde voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo na afloop van de officiële opening van Koningsdag 2018 die in de ontmoetingsruimte van woonzorgcentrum De Bundeling plaatsvond. Burgemeester Joost van Oostrum proostte daar met een Oranjebitterje in zijn hand met een groot deel van de bewoners van De Bundeling op een geslaagde dag. En dat werd het.

Door Jan Hendriksen

Oranjevereniging Ruurlo heeft de intentie om Koningsdag wat grootser op te zetten. Een speciale commissie binnen de vereniging is daartoe in voorbereiding. Hoe het nieuwe programma er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. Wel is de wens om overdag voor zowel jong als oud een programma te hebben en misschien is zelfs een Koningsnacht voorafgaande aan Koningsdag een mogelijkheid, in samenwerking met de Ruurlose horeca. Traditioneel bestaat het het Koningsdag- (voorheen Koninginnedag-)programma in Ruurlo al jaren uit een schoolvoetbaltoernooi van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder, een Kindermarkt op het Kerkplein georganiseerd door Oranjevereniging Ruurlo en als afsluiting een Oranjeconcert in 't Kulturhus door KunstKring Ruurlo. Tot voor enkele jaren geleden maakte ook een lampionnenoptocht deel uit van het vaste programma. "Een aantal Ruurloërs heeft zich eind vorig jaar bij Oranjevereniging Ruurlo gemeld met de wens het programma te verbreden en ook specifiek wat voor de oudere jeugd in Ruurlo te organiseren. Wij zijn erg blij met initiatief en gaan er alles aan doen om het dit met hen te gaan verwezenlijken", aldus Ineke Nijen Es.

Oranjebitter
Zoals traditioneel de gewoonte is dronken bestuursleden van de Oranjevereniging Ruurlo met de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling en De Garven een kopje koffie en werden ze op Oranjegebak getrakteerd. Met het traditionele glaasje oranjebitter werd getoost op de verjaardag van Koning Willem-Alexander.
Op het Kerkplein vond 's middags de Kindermarkt plaats waar tientallen kinderen hun overtollige speelgoed te koop aanboden. Naast de Kindermarkt konden de kinderen aan diverse spelen in de Dorpsstraat deelnemen zoals het gladiatorspel en oer-Hollandse spelen. Ook konden zij zich laten schminken. En natuurlijk ontbrak een springkussen niet. Het elfde Oranjeconcert van KunstKring Ruurlo werd uitgevoerd door Flor De Amor. Het gezelschap liet de zon volop schijnen. De vier muzikanten brachten met hun Zuid-Amerikaanse klanken met swingende ritmes, afgewisseld met ontroerende en eenvoudige ballads, het publiek in vervoering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant