Vanaf de start van het KST in 1985 maakt Harry Gotink deel uit van deze terreincommissie. Foto: PR.
Vanaf de start van het KST in 1985 maakt Harry Gotink deel uit van deze terreincommissie. Foto: PR.

Karel Stegeman Toernooi zet leger aan vrijwilligers in

Algemeen

Harry Gotink man van het eerste uur

RUURLO - Het gehele jaar door wordt achter de schermen aan de organisatie van het Karel Stegeman Toernooi (KST) van voetbalvereniging Ruurlo gewerkt en naarmate het toernooi nadert worden steeds meer 'parate troepen' opgeroepen.

Dit geldt ook voor de terreincommissie, die vanaf maandag voor Pinksteren start met het aankleden van het complex met onder andere vlaggen en spandoeken en het speelklaar maken van de velden. Tijdens het toernooi regelen zij dat er, als de wedstrijdbal in de bosjes of over de omheining verdwijnt, altijd een bal beschikbaar is en als het toernooi voorbij is brengen zij 'de boel' weer in de oude staat terug. Vanaf de start van het KST in 1985 maakt Harry Gotink deel uit van deze terreincommissie. Reden genoeg een paar vragen op deze routinier af te vuren.

Hoe ben je met het KST aanraking gekomen?
Harry: "Ik ben destijds voor de terreincommissie gevraagd door de toenmalige organisatiecommissie (Hans Schurink en Theo Westervoorde), samen met onder andere Gerard Gotink, die dit werk 33 jaar gedaan heeft."

Wat is er veranderd?
Harry: "Het werk is inderdaad wel wat veranderd. We hoeven geen spandoeken meer bij de Ruurlose invalswegen te plaatsen en we bouwen geen stellages meer buiten de poorten van het complex voor landsvlaggen. Al het werk vindt nu plaats op het complex zelf."

Wat treft jou het meest?
Harry: "De saamhorigheid, het onder de mensen zijn. Je wilt wat voor de club doen. En ik ben natuurlijk voetballiefhebber en op dat gebied valt er tijdens het KST genoeg te genieten."

Wat doe je verder zoal?
Harry: "Ik ben nog steeds jeugdleider en dat ben ik inmiddels al meer dan vijftig jaar. Ik ben lid van de vut-ploeg, een groep vrijwilligers die wekelijks het sportcomplex onderhoudt en in het verleden heb ik lang deel uitgemaakt van het jeugdbestuur, met onder meer Jaap Dales, Jan te Kiefte en Gerrit Otto. Daarnaast ga ik ook geregeld op pad met de 'Olde Garde'. Dit is een club van leden die niet meer als voetballer actief zijn maar die toch af en toe in clubverband samen iets gezelligs willen doen."

Verder nog iets?
Harry: "Daar wil en kan ik slechts kort en bondig over zijn: Ik vind het het KST een goed georganiseerd toernooi."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant