Als men plaatselijk niet bekend is rijdt men op het fietspad langs de Stationsstraat vanaf de Vordenseweg de fietsenstalling van het station in omdat er een 'schrikhek' ontbreekt. Foto: Jan Hendriksen.
Als men plaatselijk niet bekend is rijdt men op het fietspad langs de Stationsstraat vanaf de Vordenseweg de fietsenstalling van het station in omdat er een 'schrikhek' ontbreekt. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Inventarisatie verkeersproblematiek in Ruurlo door Fietsersbond Berkelland

Algemeen

RUURLO – De Fietsersbond Berkelland vraagt aan de Ruurloërs om te komen tot een inventarisatie van kleine en grote verkeersproblemen in en om Ruurlo. Het uitgangspunt voor deze inventarisatie is niet negatief bedoeld want de gemeente Berkelland doet volgens de Fietsersbond Berkelland veel voor de totale verkeersveiligheid in de gemeente.

Door Jan Hendriksen

"Wij merken dat kleine probleempjes echter niet gemeld worden. Toch zijn ze er wel. Het lijkt ons handig om al deze kleine verkeersproblemen te clusteren", zo verklaart bestuurslid Arno van Zaanen van de Fietsersbond afdeling Berkelland. Van Zaanen somt een aantal fictieve voorbeelden van verkeersproblemen op die Ruurloërs aan de orde zouden kunnen brengen zoals bijvoorbeeld het missen van stuk trottoir om veilig te kunnen lopen. "Maar ook zou men de vraag kunnen stellen: is er teveel of te weinig straatverlichting bij ons in de buurt, wordt er te hard gereden bij ons in de buurt of kan er iets aan al die hobbels en bobbels in de weg gedaan worden?" Daarnaast kan men volgens Arno van Zaanen enkele vragen verwerken in de omschrijving van het probleem. "Wordt het probleem veroorzaakt door voetgangers, fietsers, automobilisten, vrachtverkeer, Openbaar Vervoer of combinaties daarvan? Kan men beschrijven waar en/of op welke plek het probleem zich voordoet? Noem zo mogelijk straat en/of kruispunt. Gaat het om het plaatsen of weghalen van verkeersborden, paaltjes of iets dergelijks? Of gaat het om het wijzigen van de infrastructuur zoals het opknappen van straten, het maken van parkeerplaatsen voor fietsen of auto's? Kortom vragen te over."

Oplossingen
Volgens Arno van Zaanen zullen de problemen niet direct oplost kunnen worden. "Soms is het probleem misschien helemaal niet op te lossen maar kan het wel bespreekbaar gemaakt worden in overleg met de gemeente Berkelland. We gaan met z'n allen dan ook voor een verkeersveilig Ruurlo."

Reageren
Men kan schriftelijk (per mail) reageren richting de Fietsersbond Berkelland middels het e-mailadres berkelland@fietsersbond.nl.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant