Voor deze hond stond Piens hond Snuf model. Foto: PR
Voor deze hond stond Piens hond Snuf model. Foto: PR

Pien Oonk (13) wint wedstrijd Cartoon Network

Algemeen

BORCULO - Cartoon Network, een favoriete zender van de jeugd met honderden bekende animatiefilmpjes en series, schreef een Europese wedstrijd uit onder de naam Imagination Studios Awards. De zender is op zoek naar jeugdig creatief talent. Cartoon Network kreeg honderden inzendingen binnen van kinderen tussen de 4 en 15 jaar. Eén van die kinderen is de 13-jarige Pien Oonk uit Borculo. Afgelopen week kreeg zij het bericht dat zij de winnaar is geworden in de categorie Animatievideo. Een enorme verrassing voor de jonge inwoonster van Borculo.

Door Kyra Broshuis

Hond Snuf was de grote inspiratiebron voor het filmpje dat Pien, tweedejaars op het AOC in Borculo, instuurde. "Ik zag de aankondiging voor de wedstrijd op tv, uiteraard op het kanaal Cartoon Network. Ik ben sinds anderhalf jaar bezig met het maken van animatiefilmpjes, direct nadat ik de app animator ontdekte. Ik ben erg creatief en vind het erg leuk om te doen. Op YouTube kijk ik graag filmpjes en leer ik veel van de tips die er gegeven worden maar verder heb ik het gewoon mezelf aangeleerd."

Leuke hobby
Ondanks het feit dat Pien de beste animatievideo maakte en daarmee honderden inzenders achter zich liet, wil de Borculose hier later niet haar werk van maken. "Ik wil wel, samen met mijn zusje, een eigen YouTube kanaal beginnen. Daar ga ik dan mijn beste animatievideo's op plaatsen. Het is heel leuk om te doen maar wel gewoon als hobby."

Prijzenpakket
Het bericht dat ze de eerste prijs heeft gewonnen, kwam voor Pien als een grote verrassing. "Ja, dat was echt super. Ik had het niet verwacht. Mijn inzending wordt vertoond op tv en ik krijg een mooi prijzenpakket met onder andere een Wacom tekenpakket en een jaarabonnement op Kidsweek. Het mooiste is natuurlijk de eer en de waardering. Ik ben er erg blij mee."
Cartoon Network is verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in 19 talen in meer dan 142 miljoen huishoudens in 70 landen.

Pien met haar 'model'. Foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant